Van der Heijden: "Nu zou ik plotseling niet weg kunnen"

Van der Heijden: "Nu zou ik plotseling niet weg kunnen"

6 augustus 2019 – Volgens Jan-Arie van der Heijden kwam Feyenoord als eerst met het idee voor een transfervrij vertrek. De situatie is nu veranderd. Diverse clubs hebben belangstelling voor de verdediger, maar wacht hij op het moment dat de Rotterdammers de seinen op groen zetten. Van der Heijden is niet blij met de huidige stand van zaken en vindt niet dat de zaken omgedraaid moeten worden. Hij wil ook vooral niet als stoorzender worden gezien.De Telegraaf schrijft dat Feyenoord haast wilde maken met een vertrek van Van der Heijden. Ook meldde technisch directeur Sjaak Troost aan de speler dat hij transfervrij mocht vertrekken als waardering voor bewezen diensten in afgelopen seizoenen.

"Feyenoord heeft zelfs meegeholpen om een club te zoeken. De club kan met de besparing van mijn salaris ruimte creëren voor een nieuwe speler. Geen probleem, dan moet ik om me heen gaan kijken", zegt de hoofdrolspeler in de ochtendkrant. "Maar door nieuwe blessures ben ik nu weer basisspeler en zou ik plotseling niet meer weg kunnen."

Van der Heijden heeft de pech dat Sven van Beek geblesseerd is en Eric Botteghin afgelopen zondag tegen Sparta ook nog eens uitviel. Al moet nog blijken hoe ernstig de kwetsuur van de Braziliaan is. Wanneer Van Beek en Botteghin beiden fit zijn, is Van der Heijden in principe tweede keus onder Jaap Stam. "De situatie is 180 graden gedraaid en daar ben ik niet blij mee. Ik heb een aflopend contract en het initiatief om te breken is bij Feyenoord vandaan gekomen. Niet bij mij."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020