Officieel: Til tekent voor vier seizoenen bij Spartak Moskou

5 augustus 2019, 19:57

Guus Til heeft zijn transfer naar Spartak Moskou afgerond. Zowel AZ als de Russen bevestigen de overgang. De 21-jarige middenvelder kwam maandag succesvol door de medische keuring en ondertekende een vierjarig contract. Naar verluidt kan de transfersom oplopen tot maximaal achttien miljoen euro.

Voor AZ is het vertrek een aderlating, maar overheerst er ook trots in Alkmaar. "Hij kwam al op jonge leeftijd bij ons en is een mooi voorbeeld van een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Guus heeft vervolgens zijn doorbraak bij de A-selectie gemaakt en heeft het tot international weten te schoppen", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op het clubkanaal van AZ. "Guus heeft nu als kind van de club een transfer naar een grote Russische club met rijke historie verdiend. Hij is een voorbeeld voor heel veel jeugdspelers."

Til debuteerde drie jaar geleden voor AZ, nog geen twee jaar later volgde zijn debuut in het Nederlands elftal. Afgelopen seizoen maakte John van den Brom hem aanvoerder van AZ, dat een opvolger zal zoeken voor Til. Huiberts wil nog minimaal een middenvelder toevoegen aan de selectie. Mark Diemers van Fortuna Sittard is een van de genoemde kandidaten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen