'Cocu's Derby County denkt aan Rooney in rol als speler/assistent'

'Cocu's Derby County denkt aan Rooney in rol als speler/assistent'

5 augustus 2019 – Phillip Cocu krijgt mogelijk Wayne Rooney als assistent. Derby County zou gesprekken met Rooney voeren over een rol als speler/assistent-coach. Met dat opmerkelijke bericht komt The Telegraph. De topscorer aller tijden van Engeland beschikt nog over een eenjarig contract bij DC United.Nooit stak Rooney zijn ambities als trainer onder stoelen of banken. De 33-jarige Engelsman is al bezig zijn papieren te halen. Andere clubs klopten eerder ook al aan bij Rooney, maar wil hij ook nog blijven voetballen. Vanuit dat perspectief zijn de gesprekken met Derby County logisch. Ongebruikelijk zijn zulke constructies wel in het betaald voetbal. Anderlecht maakt er dit jaar gebruik van een vergelijkbare werkwijze. In Brussel is Vincent Kompany speler, maar ook eindverantwoordelijk.

Derby ziet in Rooney ook de ervaren speler die de club kan helpen richting de Premier League. Als speler van DC United in de Amerikaanse DC United laat hij zien nog steeds van waarde te kunnen zijn. In zijn eerste seizoen scoorde Rooney 12 doelpunten in 21 wedstrijden. Wanneer Rooney inderdaad terugkeert naar zijn vaderland, moet dat deze week rondkomen. Donderdag sluit in Engeland de transfermarkt.

Voor The Rams begint het nieuwe seizoen in het Championship maandagavond. De ploeg van Cocu speelt op bezoek bij degradant Huddersfield Town.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 15 oktober 2019

  2. maandag 14 oktober 2019

  3. zondag 13 oktober 2019