Tadic aanvoerder, Van de Beek speelt duel met PAOK

Tadic aanvoerder, Van de Beek speelt duel met PAOK

5 augustus 2019 – Dusan Tadic is de nieuwe aanvoerder van Ajax. Bij afwezigheid van hem draagt Daley Blind de band. Dat bevestigde Erik ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen PAOK Saloniki. Ook liet de trainer weten dat Donny van de Beek beide wedstrijden tegen de Grieken speelt.Daags voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal liet Ten Hag nog in het midden wie Matthijs de Ligt zou opvolgen als aanvoerder. "Ik zou tot 1 september kunnen wachten, maar ik heb toen ook gezegd dat we het kenbaar maken zodra er duidelijkheid is", aldus Ten Hag. "Dat is nu het geval. Zowel intern als extern."

Tadic vindt de keuze voor hem een eer, maar vindt het aanvoerdersschap niet het belangrijkste. De Serviër wees vooral ook naar teamgenoten. "We hebben meer spelers met leiderschap: Daley, Klaas-Jan, Hakim, André en Joël. Allemaal zijn we kapitein."

Van de Beek
Ook de door Real Madrid begeerde Donny van de Beek was een onderwerp tijdens de persconferentie. Het enige wat Ten Hag over losliet, was dat de middenvelder het tweeluik met PAOK in ieder geval speel en dat het nooit een thema is geweest om Van de Beek thuis te laten.

Wie ook mee is, is Edson Alvarez. Mogelijk krijgt de Mexicaanse aankoop morgen (dinsdag) de eerste speelminuten. "Hij kan op meerdere posities spelen: als centrale verdediger, op het middenveld en als rechtervleugelverdediger. We geven hem de tijd om aan te passen en zullen zien hoe snel dat gaat."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 26 augustus 2019

  2. zondag 25 augustus 2019

  3. zaterdag 24 augustus 2019