Antwerp vreest voor reglementair verlies na administratieve fout

5 augustus 2019, 15:27   Bijgewerkt: 5 augustus 2019, 15:34

Antwerp FC moet mogelijk vrezen voor een discplinaire nederlaag in de Jupiler Pro League. De Belgische topclub, die na twee duels op de tweede plaats staat met zes punten, won afgelopen weekend simpel van Waasland-Beveren (4-1), maar liet een speler invallen die niet op het wedstrijdformulier stond. Mogelijk wordt het duel daarom omgezet in een reglementaire nederlaag.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De zeventienjarige Robbe Quirynen kwam twaalf minuten voor tijd in het veld al bij een 4-1 stand. Hij stond echter niet op het wedstrijdformulier, dat hetzelfde was als bij de uitwedstrijd een week eerder tegen Eupen. Egor Nazaryna was er echter niet bij en stond wel op het formulier.

Scheidsrechter Alexandre Boucaut noteerde het voorval op het wedstrijdformulier en als Waasland-Beveren in beroep gaat, dan kan de eindstand worden omgezet in een 5-0 verlies voor Antwerp. Het kan ook zijn dat de bond op basis van de regelgeving een boete oplegt, maar die kans is minder groot. In het voor Antwerp - dat een van de mogelijke opponenten van AZ is in de voorronde van de Europa League - gunstige geval dient opponent Waasland-Beveren geen klacht in en komt de zaak helemaal nooit voor bij de KBVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen