Heracles betreurt actie met kip voor duel met Heerenveen

5 augustus 2019, 14:50

Al voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen was er wat stress bij de clubleiding van Heracles Almelo. Bij de start van het duel met sc Heerenveen lieten de fans uit protest tegen de stadionnaam (Erve Asito) een kip het veld op en werden er eieren gegooid. De leiding is daar niet blij mee.

Algemeen directeur Rob Toussaint vertelt dat de club niet wil dat er levende dieren betrokken worden bij protestacties. "Onze kracht is dat we een geheel vormen", vertelt hij aan Tubantia. "Supporters, spelers, sponsors, staf en personeel staan achter Heracles, we zijn een front en daarom in eigen huis moeilijk te verslaan. We hopen dat het vanaf de volgende wedstrijd wel weer gebeurt. Het team heeft de steun nodig en verdient het ook. Nu ligt de nadruk op de naam van het stadion en niet op de sportieve prestaties."

Toussaint baalt vooral van het feit dat er een kip het veld op werd gelaten. "We weten nog niet hoe de kip is binnengekomen, de beelden worden bekeken. We keuren het af dat er levende dieren worden gebruikt", zegt Toussaint. "Als we kunnen achterhalen wie de kip op het veld heeft gezet, wordt die persoon doorgestuurd naar de gedragscommissie. Die bepaalt dan wat er gaat gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen