Fortuna Sittard
2 – 3
Willem II

ErediVisie: John Bromt, Marin valt op, kolderiek en Japanners

ErediVisie: John Bromt, Marin valt op, kolderiek en Japanners

5 augustus 2019 – Voor het eerst sinds 1988/89 verloren Ajax, PSV én Feyenoord punten in de eerste speelronde van de Eredivisie. AZ was de enige kampioen van deze eeuw die de eerste speelronde wel wist te winnen en staat door de 4-0 zege direct bovenaan. Maar er gebeurde nog veel meer: John van den Brom greep hard in, Ajax-middenvelder Razvan Marin viel op, net als een handvol debuterende Japanners. Daarmee is de comeback van onze wekelijkse rubriek ErediVisie een feit! John van den Brom
Het was een bewogen weekend voor FC Utrecht-trainer John van den Brom. De coach passeerde keeper David Jensen na zijn flater in de Europa League en haalde ook Justin Lonwijk al na ruim een half uur naar de kant op bezoek bij ADO Den Haag. De brommende John haalde ook Vaclav Cerny direct na de pauze naar de kant, nadat hij met geel op zak een opstootje aanging op het veld. "Ik heb je nog gewaarschuwd in de rust: speel met je hoofd!", brieste hij de Tsjech toe. Duidelijk is dat de coach harde keuzes durft te maken in de Domstad.

Marin valt positief en negatief op
Met de (naderende) leegloop op het Ajax-middenveld liet Razvan Marin tegen Vitesse zien een prima aanwinst te zijn. De Roemeen beschikt over een uitstekende trap en was aan de bal sterk bij de Amsterdammers. Maar verdedigend moet het nog zeker wél beter. Hij ging bij het openingsdoelpunt van Matus Bero niet vrijuit in zijn positionering, iets dat tegen PSV ook al gebeurde. Daarnaast moet zijn rendement omhoog: tot twee keer toe miste hij namelijk een enorme kans. Zeker de rebound na een schot van Hakim Ziyech op 2-1 hoefde er alleen Marin

Onvoorspelbaarheid blijft
De Eredivisie is terug en direct in volle gloren. De onvoorspelbaarheid van de Nederlandse competitie is heerlijk! Ajax, Feyenoord en PSV lieten direct alle drie punten liggen bij de seizoensstart, terwijl het zeer verzwakte SC Heerenveen opeens met 0-4 won bij Heracles Almelo. ADO Den Haag begon geweldig tegen FC Utrecht, maar viel opeens ver weg en Willem II won knap van PEC Zwolle. Ook dit weekend zullen er maar weinigen de TOTO van de Eredivisie goed hebben ingevuld en dat kan maar één ding betekenen: de Eredivisie is weer helemaal terug!

Eredivisie meteen weer kolderiek
Wie naar het gemiddelde Eredivisie-weekend kijkt, ziet genoeg momenten waarbij de wenkbrauwen gefronst kunnen worden. Dat was ook in het eerste weekend van het nieuwe seizoen het geval. Tijdens de openingswedstrijd maakte Clint Leemans direct een eigen goal namens PEC Zwolle, terwijl ADO zondag met Robert Zwinkels en Lex Immers liefst twee eigen treffers aantekenden tegen FC Utrecht. De treffer van Matus Bero hobbelde via een Ajax-been in het doel, maar werd niet als eigen goal aangetekend. Tel daarbij op dat er ook weer de nodige keepersblunders waren, onder andere Janis Blaswich en Kenneth Vermeer gingen in de fout, en je hebt een gemiddeld Eredivisie-weekend te pakken. Het is weer begonnen. Gelukkig.

Sterke Japanners
Met Keisuke Honda, Shinji Ono en Maya Yoshida kent de Eredivisie een succesvol verleden als het om Japanners gaat en mogelijk komt er een volgende grote naam bij in dit rijtje. Dit weekend maakten we namelijk opeens kennis met een aantal uitstekende Japanners: Keito Nakamura (FC Twente) gaf zijn visitekaartje af met een prachtig doelpunt, terwijl AZ'er Yukinari Sugawara niet alleen een positieve indruk maakte met zijn aanvallende spel, maar eveneens scoorde. FC Groningen-verdediger Ko Itakura (gekozen tot Man-of-the-Match) kwam voor het eerst in actie, was verdedigend goed en zag negentig procent van zijn passes - vooral voorwaarts - aankomen. Ook Yuta Nakayama van PEC Zwolle maakte zijn eerste minuten, waarbij men in Overijssel ook nog Sai van Wermeskerken heeft. Een nieuw blik succesvolle Japanners is open getrokken. 

En dan nog even dit...

Veldwijk een Rotterdam-spits in optima forma

Heerenveen had een eitje in Almelo, Heracles een kip

Kippenvel bij eerbetoon

Prachtig spandoek in Enschede

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019