Van Hanegem kritisch op spel van Ajax, Feyenoord en PSV

Van Hanegem kritisch op spel van Ajax, Feyenoord en PSV

5 augustus 2019 – Willem van Hanegem is kritisch over de traditionele top drie tijdens het openingsweekend van de Eredivisie. Voor het eerst sinds 1987/88 wonnen zowel Ajax, Feyenoord als PSV niet en dat zag De Kromme allemaal met lede ogen aan.In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad komt hij tot een pijnlijke conclusie. "Het doet me gewoon zeer om te zien hóe stroef Feyenoord speelt", schrijft Van Hanegem. "Over Vente heb ik al eerder gezegd dat het geen topspits is. Maar zo'n Haps ook, die stuift maar ongecontroleerd naar voren." Volgens hem haalde ook Steven Berghuis zijn niveau zondag niet en legt Wouter Burger teveel risico in zijn spel. "Hij maakt bij ieder balcontact een pirouette. Dat lijdt tot zoveel balverlies, dat je denkt: Er zal daar rond dat team toch wel iemand lopen, die zelf gevoetbald heeft, en die jongen kan vertellen dat wat hij steeds doet ook in één handeling kan."

Over regerend kampioen Ajax was hij evenmin onder de indruk. "Bij Ajax is stagnatie zichtbaar", aldus Van Hanegem. "Als je Veltman in plaats van Mazraoui in de rug van Ziyech laat spelen, lever je voetballend veel in. Van een speler als Marin wordt je spel ook niet vloeiender. En wanneer gaat Dolberg nu eens wat laten zien?", vraagt hij zich af.

Tot slot maakte ook PSV weinig indruk, los van de talenten Donyell Malen, Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Cody Gakpo en Mo Ihattaren. "Maar de andere spelers! Rosario gaat al sinds de winterstop bergafwaarts. En de twee verdedigers in het centrum staan stijf van de angst. De linksback, Sadilek, neem ik niets kwalijk. Dat is geen back. Die kan niet beter."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020