Officieel: Jans wordt herenigd met Nijkamp bij FC Cincinnati

Officieel: Jans wordt herenigd met Nijkamp bij FC Cincinnati

4 augustus 2019 – Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Cincinnati. De oefenmeester tekent een contract tot en met het einde van volgend seizoen in de MLS, dat is december 2020. Hij is de opvolger van de ontslagen Alan Koch, die eerst tijdelijk werd vervangen door Yoann Damet. Hij gaat bij de MLS-club samenwerken met Gerard Nijkamp, een oude bekende uit zijn tijd bij PEC Zwolle. Ivar van Dinteren gaat mee voor in de technische staf. "We zijn verheugd om Ron zo snel bij het team te betrekken en ons de rest van het seizoen te leiden", laat Nijkamp, die met de club onderaan de MLS bungelt, weten. "Met zijn ervaring en expertise heb ik er alle vertrouwen in dat hij succesvol zal zijn bij FC Cincinnati. Hij gaat een cruciale rol zal spelen bij het leggen van de basis voor onze speelfilosofie en onze prestaties op het veld", aldus Nijkamp, die Jans naar de VS haalde.

"Deze club heeft veel aandacht getrokken van fans in Europa, vanwege de voortgang", sprak Jans over zijn nieuwe avontuur bij de club die dit seizoen toetrad tot de Amerikaanse competitie. Daarin staat het in de Eastern Conference, waarin Frank de Boer momenteel bovenaan staat, helemaal onderaan met zeventien punten uit 24 duels. Als coach heeft Jans echter weinig te verliezen, want degradatie uit de MLS is niet mogelijk. Maikel van der Werff tekende eerder bij de nummer laatst, terwijl ook keeper Przemyslaw Tyton en Roland Lamah met een Eredivisie-verleden bij de club spelen. 

Jans was in het verleden eerder werkzaam bij onder andere PEC Zwolle, SC Heerenveen, Anderlecht en FC Groningen. Met Nijkamp werkte hij in Overijssel jarenlang naar eigen zeggen zeer prettig samen. Interim-coach Damet neemt gewoon weer plaats in de technische staf als assistent. Maandag wordt Jans gepresenteerd, dinsdag staat hij voor het eerst op het trainingsveld en zaterdag 10 augustus wacht de eerste wedstrijd tegen de Columbus Crew.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019