Gisteren gemist: Jans naar Cincinnati, De Jong Man-of-the-Match

5 augustus 2019, 23:17

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 4 augustus.

Officieel: Jans wordt herenigd met Nijkamp bij FC Cincinnati

Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Cincinnati. De oefenmeester tekent een contract tot en met het einde van volgend seizoen in de MLS, dat is december 2020. Hij is de opvolger van de ontslagen Alan Koch, die eerst tijdelijk werd vervangen door Yoann Damet. Hij gaat bij de MLS-club samenwerken met Gerard Nijkamp, een oude bekende uit zijn tijd bij PEC Zwolle. Ivar van Dinteren gaat mee voor in de technische staf. 

FC Utrecht komt terug, AZ en Heerenveen maken indruk en Feyenoord valt tegen

FC Utrecht werd midweeks uit de Europa League geknikkerd door het Bosnische Zrinjski Mostar en leek zondag tegen ADO Den Haag opnieuw tegen een domper aan te lopen. De ploeg van John van den Brom kwam al vroeg op een 2-0 achterstand, maar herstelde zich knap en won zijn eerste competitieduel met 2-4. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354031/heerenveen-al-binnen-een-half-uur-klaar-met-zwak-heracles/,_blank,SC Heerenveen] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354051/az-zet-fortuna-sittard-in-sterke-tweede-helft-ruim-aan-de-kant/,_blank,AZ] gaan aan kop in de Eredivisie door twee zeges (0-4 & 4-0), terwijl Feyenoord [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354036/na-ajax-en-psv-morst-ook-feyenoord-punten-bij-seizoensstart/,_blank,tegenviel] tegen Sparta Rotterdam.

City langs Liverpool in Engelse supercup na misser Wijnaldum

Manchester City heeft de Community Shield voor het tweede seizoen op rij gewonnen. De kampioen van Engeland versloeg Liverpool na strafschoppen (5-4), omdat Georginio Wijnaldum als enige [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354043/video-wijnaldum-mist-strafschop-in-serie-om-community-shield/,_blank,miste]. In reguliere speeltijd hadden The Reds kansen gehad op de winnende, maar lag matchwinner Claudio Bravo keer op keer in de weg, al kreeg hij af en toe wat hulp van paal, lat én Kyle Walker.

Barça met geluk langs Arsenal bij Camp Nou-debuut De Jong

FC Barcelona heeft zich verzekerd zondagavond van de Trofeu Joan Gamper. De Catalaanse grootmacht won in eigen huis, met Frenkie de Jong in de basis, met heel veel moeite van Arsenal. Invaller Luis Suárez maakte vlak voor tijd de winnende treffer op aangeven van Sergi Roberto schoot hij binnen: 2-1. Overtuigend was het nog allerminst van de regerend kampioen van Spanje. Leuk detail: De Jong werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354057/de-jong-rekende-niet-op-mvp-prijs-anderen-waren-beter/,_blank,gekozen] tot Man-of-the-Match.

Keizer gaat af met Sporting in Super Cup tegen Benfica: 5-0

Marcel Keizer heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Portugese Super Cup zondagavond. De oefenmeester ging met bekerwinnaar Sporting Portugal, bij wie Bas Dost een basisplaats had, met liefst 5-0 onderuit tegen landskampioen Benfica. Rafa Silva was met een doelpunt en een assist de grote man bij Benfica, dat geen genade kende met Keizer's ploeg, dat na het duel genoeg huiswerk had gekregen. 

'Heerenveen raakt Rienstra snel kwijt aan Turkse club'

SC Heerenveen kende sportief een perfect weekend met de 0-4 overwinning bij Heracles Almelo in de Eredivisie, maar krijgt vermoedelijk ook snel een domper te verwerken. Ben Rienstra staat namelijk voor een vertrek bij de Friese club: de 29-jarige middenvelder, die de aanvoerdsband droeg, is dicht bij een transfer naar de Turkse competitie.

Berghuis blijft bij Feyenoord: "Er was interesse van PSV"

Steven Berghuis heeft zijn contract zondag verlengd bij Feyenoord, maar kon ook naar PSV. De Eindhovenaren hadden interesse, maar de buitenspeler hapte niet toe en heeft daar zelfs naar eigen zeggen amper over getwijfeld. "Er is niets voorbij gekomen, waar ik de club voor wilde verlaten", [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354040/berghuis-trouw-aan-feyenoord-er-was-interesse-van-psv/,_blank,aldus] de buitenspeler.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen