Barça met geluk langs Arsenal bij Camp Nou-debuut De Jong

Barça met geluk langs Arsenal bij Camp Nou-debuut De Jong

4 augustus 2019 – FC Barcelona heeft zich verzekerd zondagavond van de Trofeu Joan Gamper. De Catalaanse grootmacht won in eigen huis, met Frenkie de Jong in de basis, met heel veel moeite van Arsenal. Invaller Luis Suárez maakte vlak voor tijd de winnende treffer op aangeven van Sergi Roberto schoot hij binnen: 2-1. Overtuigend was het nog allerminst van de regerend kampioen van Spanje. Leuk detail: De Jong werd gekozen tot Man-of-the-Match.De Jong begon in de basis in Camp Nou: voor het eerst mocht hij vanaf de aftrap starten en bovendien ook nog eens bij de eerste 'serieuze' wedstrijd van het seizoen. Er werd gevoetbald om de Joan Gamper-bokaal, de jaarlijkse prijs voorafgaand aan het seizoen. Ook houdt de aanvoerder altijd een speech voor de eerste wedstrijd voor het publiek in Camp Nou, zo ook Lionel Messi - die overigens nog niet meespeelde.

"Ik heb veel vertrouwen in ons team, in deze spelers en in onze trainersstaf. Ik twijfel er niet aan dat we weer om alle prijzen gaan strijden. Vorig seizoen eindigde vervelend, maar we moeten niet vergeten dat we wel kampioen zijn geworden. Voor de achtste keer in elf jaar", sprak de Argentijn zijn vertrouwen uit - ondanks de kritiek op Ernesto Valverda na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League vorig seizoen. Messi zag vervolgens vanaf de kant hoe Barcelona het met De Jong niet eenvoudig had tegen Arsenal. Antoine Griezmann zag zijn eerste goal in Camp Nou worden afgekeurd wegens buitenspel.

Tien minuten voor tijd opende Pierre-Emerick Aubameyang de score namelijk namens Arsenal, met een knap schot uit de draai. Bij de Catalanen werd een half elftal vervangen in de rust, onder wie De Jong, maar ook in de tweede helft speelde Barça zeker niet groots. Er werden wederom de nodige spelers gehaald deze zomer, maar achterin zijn de linies nog altijd niet ruim bezet.

En ondanks alle aanvalskracht hadden de Catalanen hulp van Arsenal nodig om op gelijke hoogte te komen. Ainsley Maitland-Niles dacht terug te spelen op zijn keeper, maar Leno had inmiddels het doel verlaten. Een gratis doelpunt voor FC Barcelona, dat vlak voor tijd ook nog de winnende maakte. Suárez werd de diepte ingestuurd door Sergi Roberto en maakte uit de draai knap de 2-1.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019