Guardiola blij met 28ste prijs uit loopbaan: "Honger is groot"

Guardiola blij met 28ste prijs uit loopbaan: "Honger is groot"

4 augustus 2019 – Pep Guardiola won zondag de 28ste prijs uit zijn loopbaan met Manchester City door Liverpool in de finale van de Community Shield te verslaan na strafschoppen. De manager erkende dat zijn elftal niet ongelukkig was tegen Liverpool. "We wonnen na penalty's: die kun je winnen en verliezen", aldus de Catalaan. "Het verschil was vandaag slechts één penalty."Want in de reguliere speeltijd was Liverpool in de tweede helft de betere partij. "We hadden een goede eerste helft, maar in de tweede helft konden we niet controleren. Er werden meer lange ballen gespeeld en er kwamen meer duels", zag de coach, die wel blij was dat het duel over de streep getrokken werd door de misser van Georginio Wijnaldum. "Want de honger naar prijzen is groot."

Vorig seizoen was Liverpool ook de grote uitdager in de Engelse titelstrijd, toch verwacht Guardiola niet dat het alleen tussen hen gaat komend seizoen. "Er zullen meerdere teams meestrijden in de Premier League", zei de coach, die nog mooie woorden over had voor keeper Claudio Bravo. "Iedereen had een aandeel in de zege, maar Claudio won de wedstrijd voor ons. Hij is een geweldige tweede keeper. Hij had meerdere reddingen en stopte de penalty."

Collega-trainer Jürgen Klopp was na de nederlaag amper teleurgesteld. "We hebben heel goed gespeeld, vooral in de tweede helft", loofde de trainer van Liverpool. "We hebben laten zien nog steeds ontzettend goed te kunnen voetballen." Voor Virgil van Dijk was het ondanks zijn assist een mindere wedstrijd: hij verloor een bijzonder record.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019