Klaassen waarschuwt Ajax voor PAOK: "Niet makkelijk"

Klaassen waarschuwt Ajax voor PAOK: "Niet makkelijk"

4 augustus 2019 – Davy Klaassen denkt dat Ajax geen makkelijk karwei staat te wachten in de dubbele ontmoeting met PAOK Saloniki. Tijdens de vorige confrontatie met de Grieken was de middenvelder zelf van grote waarde, maar herinnert zich nog maar al te goed hoe moeizaam het destijds ging. "Het was echt geen mooie wedstrijd, maar het was wel lekker dat we uiteindelijk doorgingen", zei hij over de 1-2 overwinning in 2016. Drie minuten voor tijd maakte Klaassen destijds de winnende treffer in het jaar waarin uiteindelijk de Europa League-finale werd gehaald. Toch ging het in Thessaloniki niet geweldig. "Waarom het altijd moeilijk is tegen Griekse ploegen? Je weet niet veel van de Griekse competitie. Het wordt nooit uitgezonden in Nederland. En de supporters zijn vrij fanatiek daar. Dat is wel anders dan bij de meeste Nederlandse clubs", waarschuwt Klaassen tegenover Ajaxshowtime. "Ik weet niet of dat op Ajax invloed heeft, maar zeker wel op PAOK."

En dus wordt het niet eenvoudig, verwacht de voetballer van Werder Bremen. "Het zal niet makkelijk gaan, denk ik. In het afgelopen seizoen werd de halve finale van de Champions League gehaald, waardoor men nu denkt: die voorrondes lukken wel even. Maar het verleden heeft bewezen dat het niet zo makkelijk is."

Toch denkt Klaassen dat wanneer Ajax het haalt, ze het net als vorig seizoen goed kunnen doen. "Waarom niet? Je hebt wat geluk nodig, het moet allemaal net passen, maar de kwaliteiten hebben ze. Ik heb er wel vertrouwen in."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019