Van den Brom over Paes, vroeg gewisselde Lonwijk en boze Cerny

Van den Brom over Paes, vroeg gewisselde Lonwijk en boze Cerny

4 augustus 2019 – FC Utrecht-trainer John van den Brom was tevreden na de zege op ADO Den Haag. De oefenmeester zag zijn ploeg zondagmiddag snel met 2-0 achterkomen, maar draaide het nog knap om in een 2-4 zege. Na het duel was de coach vol lof over doelman Maarten Paes, die de David Jensen verving in de basiself. "Hij mag van mij vandaag best even in de picture staan."Tegenover FOX Sports werd Van den Brom uiteraard gevraagd naar de keeperswissel tussen Jensen en Paes, die de voorkeur kreeg in de Hofstad. "Hij heeft het geweldig gedaan. Goed om te zien dat onze keuze - al is dat nu makkelijk praten achteraf - goed heeft uitgepakt. Aan de tegengoals kon hij niets doen en aan het einde sleept hij ons er doorheen. Een groot compliment voor Maarten."

Lees ook: Van den Brom passeert Jensen en kiest Paes in Utrecht-doel

Verder werd de oefenmeester gevraagd naar de vlugge wissel van Justin Lonwijk. "Dat was geen verwijt naar Justin, hij is geen spits. Maar we wilden met Issah Abass meer diepgang toevoegen en een echte spits brengen. Bovendien zat Justin niet lekker in de wedstrijd", zei Van den Brom, die na de pauze Vaclav Cerny wisselde tot boosheid bij de Tsjech. "Ik waarschuw hem in de rust dat hij met zijn hoofd moet spelen. Met al een domme gele kaart op zak gaat hij een opstootje aan, dat pik ik niet. Het had zijn tweede geel kunnen zijn. Dit was spelen met vuur."

Over de wedstrijd en overwinning kon de coach uiteindelijk content zijn. "Qua karakter en mentaal zit het goed. Als je 2-0 achterkomt, dan denk je als speler wel even terug aan donderdag (uitschakeling in de Europa League, red.). We pakten het op, werden boos. We hebben gewisseld. Zo gingen we van een kansloze achterstand naar een mentale voorsprong bij rust."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019