Utrecht wendt nieuwe domper af: fraaie comeback in Den Haag

Utrecht wendt nieuwe domper af: fraaie comeback in Den Haag

4 augustus 2019 – FC Utrecht werd midweeks uit de Europa League geknikkerd door het Bosnische Zrinjski Mostar en leek zondag tegen ADO Den Haag opnieuw tegen een domper aan te lopen. De ploeg van John van den Brom kwam al vroeg op een 2-0 achterstand, maar herstelde zich knap en won zijn eerste competitieduel met 2-4. Doelman Robert Zwinkels en Lex Immers maakten beiden een ongelukkig eigen doelpunt. Van den Brom paste slechts één wijziging toe na het debacle in Mostar, maar greep wel hardhandig in: doelman David Jensen hoefde zich niet te melden in Den Haag en Maarten Paes kreeg de voorkeur onder de lat. De Deen werd gepasseerd, mede vanwege zijn zwakke optreden in de Europa League-voorronde. Bij ADO maakte Milan van Ewijk, overgekomen van Excelsior Maassluis zijn Eredivisie-debuut en begon verloren zoon Michiel Kramer op de bank.

De eerste slag van de vermakelijke eerste helft was voor ADO, dat in een tijdsbestek van vier minuten uitliep naar 2-0. Arbiter Kevin Blom zag hands van Emil Bergström en Aaron Meijers krulde de bal op fabelachtige wijze over de muur. Diezelfde Meijers slingerde even later een corner voor het doel, Erik Falkenburg was de enige die de lucht in ging en kopte ADO's tweede treffer binnen: een droomstart voor de formatie dat tot dusver vooral spelers kwijtraakte deze zomer.

In de loop van de eerste helft ging de storm van ADO liggen en kon FC Utrecht op zoek naar de aansluitingstreffer. De Domstedelingen kregen zelfs meer dan dat: nog voor rust schoot Gyrano Kerk de 2-1 binnen via de lat en de rug van Zwinkels en zorgde hij ook nog voor de gelijkmaker. Een gekraakt schot van Sander van de Streek viel tussen Zwinkels en zijn verdedigers in en Kerk wist te profiteren. Even hiervoor had Tomas Necid namens ADO de paal geraakt.

Vlak voor en na de rust had Van den Brom zich opnieuw laten gelden: eerst moest Justin Lonwijk voortijdig de dug-out opzoeken, daarna was Vaclav Cerny aan de beurt. De Tsjech zocht, met al geel op zak, ruzie met Van Ewijk, werd vervangen door Nick Venema en kreeg voor de dug-out een uitbrander van zijn trainer. Kort na de wissel van Cerny kwam FC Utrecht op 2-3: Emil Bergström kopte in en Immers gaf de bal onbedoeld het laatste zetje richting eigen doel.

FC Utrecht hield de touwtjes in handen en moest alleen een afstandsknal van Shaquille Pinas toestaan: Paes tikte de bal echter onder de lat vandaan. De ingevallen Venema zorgde voor de vroegtijdige beslissing door van dichtbij een afgemeten voorzet van Kerk binnen te lopen: 2-4. De wedstrijd werd ook na de invalbeurt van Kramer en het ingaan van het Haags Kwartiertje niet spannend meer, waardoor FC Utrecht een nieuwe domper afwendt, maar de zorgen in de Hofstad toenemen. Gaan zij zich nog roeren op de transfermarkt?

Opstellingen en beoordelingen*      

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 5; Milan van Ewijk 5.5, Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 6.5 (67. Nick Kuipers 5.5), Aaron Meijers 6.5; Danny Bakker 6.5, Lex Immers 5 (61. Michiel Kramer 5), Shaquille Pinas 7.5; Thijmen Goppel 5, Tomas Necid 5 (71. Elson Hooi -), Erik Falkenburg 5.5

FC Utrecht: Maarten Paes 6.5; Sean Klaiber 6.5, Emil Bergström 5, Willlem Janssen 5.5, Leon Guwara 5.5; Adam Maher 5.5, Sander van de Streek 7 (73. Rico Strieder -), Simon Gustafson 7.5; Gyrano Kerk 7.5, Justin Lonwijk 4.5 (38. Issah Abass 5), Vaclav Cerny 4 (52. Nick Venema 6)

Man of the match: Gyrano Kerk
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019