Utrecht wendt nieuwe domper af: fraaie comeback in Den Haag

4 augustus 2019, 18:42

FC Utrecht werd midweeks uit de Europa League geknikkerd door het Bosnische Zrinjski Mostar en leek zondag tegen ADO Den Haag opnieuw tegen een domper aan te lopen. De ploeg van John van den Brom kwam al vroeg op een 2-0 achterstand, maar herstelde zich knap en won zijn eerste competitieduel met 2-4. Doelman Robert Zwinkels en Lex Immers maakten beiden een ongelukkig eigen doelpunt. 

De eerste slag van de vermakelijke eerste helft was voor ADO, dat in een tijdsbestek van vier minuten uitliep naar 2-0. Arbiter Kevin Blom zag hands van Emil Bergström en Aaron Meijers krulde de bal op fabelachtige wijze over de muur. Diezelfde Meijers slingerde even later een corner voor het doel, Erik Falkenburg was de enige die de lucht in ging en kopte ADO's tweede treffer binnen: een droomstart voor de formatie dat tot dusver vooral spelers kwijtraakte deze zomer.

In de loop van de eerste helft ging de storm van ADO liggen en kon FC Utrecht op zoek naar de aansluitingstreffer. De Domstedelingen kregen zelfs meer dan dat: nog voor rust schoot Gyrano Kerk de 2-1 binnen via de lat en de rug van Zwinkels en zorgde hij ook nog voor de gelijkmaker. Een gekraakt schot van Sander van de Streek viel tussen Zwinkels en zijn verdedigers in en Kerk wist te profiteren. Even hiervoor had Tomas Necid namens ADO de paal geraakt.

FC Utrecht hield de touwtjes in handen en moest alleen een afstandsknal van Shaquille Pinas toestaan: Paes tikte de bal echter onder de lat vandaan. De ingevallen Venema zorgde voor de vroegtijdige beslissing door van dichtbij een afgemeten voorzet van Kerk binnen te lopen: 2-4. De wedstrijd werd ook na de invalbeurt van Kramer en het ingaan van het Haags Kwartiertje niet spannend meer, waardoor FC Utrecht een nieuwe domper afwendt, maar de zorgen in de Hofstad toenemen. Gaan zij zich nog roeren op de transfermarkt?

Opstellingen en beoordelingen*      

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 5; Milan van Ewijk 5.5, Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 6.5 (67. Nick Kuipers 5.5), Aaron Meijers 6.5; Danny Bakker 6.5, Lex Immers 5 (61. Michiel Kramer 5), Shaquille Pinas 7.5; Thijmen Goppel 5, Tomas Necid 5 (71. Elson Hooi -), Erik Falkenburg 5.5

FC Utrecht: Maarten Paes 6.5; Sean Klaiber 6.5, Emil Bergström 5, Willlem Janssen 5.5, Leon Guwara 5.5; Adam Maher 5.5, Sander van de Streek 7 (73. Rico Strieder -), Simon Gustafson 7.5; Gyrano Kerk 7.5, Justin Lonwijk 4.5 (38. Issah Abass 5), Vaclav Cerny 4 (52. Nick Venema 6)

Man of the match: Gyrano Kerk

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen