Stam baalt na remise: "Hebben zelf ook kansen gehad"

Stam baalt na remise: "Hebben zelf ook kansen gehad"

4 augustus 2019 – Jaap Stam was niet opgelucht na het late gelijkspel van Feyenoord in eigen huis, maar juist teleurgesteld. Hoewel de Rotterdammers pas laat gelijk kwamen, vond de oefenmeester dat zijn ploeg veel eerder had moeten scoren. "We hebben ook een hoop kansen gekregen, maar die maakten we niet af. Uiteindelijk viel de gelijkmaker nog, omdat we er met z'n allen keihard voor werkten, aldus de coach tegenover FOX Sports.En dus pakte Stam toch nog een punt. "Maar ik was teleurgesteld. Op het laatst ook nog opgelucht omdat je laat scoort, maar we hebben veel mogelijkheden gehad om het zelf te beslissen. We hadden de bal erin moeten schieten." Dan was het ongetwijfeld makkelijker gegaan, nu speelde Feyenoord moeizaam. "Het is niet zo dat we zomaar even drie punten pakken als wij thuis tegen Sparta spelen."

Vooral omdat het achterin, net als in de voorbereiding, niet goed stond bij Feyenoord. "Bijvoorbeeld bij het tweede doelpunt in de omschakeling…", zag Stam. "Daar gaan we mee aan de slag. Spelers moeten op bepaalde momenten adequater ingrijpen. Of dat met vertrouwen te maken heeft? Nee, met uitvoeren. Gewoon doen."

Toch wilde hij de achterhoedespelers niet afvallen tijdens de persconferentie. "De jongens die bij ons verdedigden doen dat al heel lang en ze hebben bewezen dat ze goed kunnen verdedigen. Het lag ook niet alleen aan onze defensie. We hebben doelpunten weggegeven, maar ook te veel kansen gemist", zei Stam. "Het is allemaal niet zo negatief en slecht."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020