Ajax
0 – 0
Chelsea

Jansen lacht na ruime zege van Heerenveen: "Dit is fantastisch"

Jansen lacht na ruime zege van Heerenveen: "Dit is fantastisch"

4 augustus 2019 – SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen kon zijn geluk niet op na de geweldige seizoensopening van de Friezen tegen Heracles Almelo. Binnen no time stond het 0-3 en uiteindelijk wonnen de bezoekers zelfs met vier goals verschil. "Dit is fantastisch", glimlachte de trainer na de overwinning.Tegenover FOX Sports gaat de coach in op de zege. "We moeten spijkerhard knokken om tot een resultaat te komen, dat hebben we goed gedaan. Cyriel Dessers kreeg vlak voor tijd nog een schotkans en we vliegen er nog voor om die bal te blokken", noemde Jansen als sprekend voorbeeld van de instelling van de Friezen.

De oefenmeester hanteert een andere manier van voetballen dan vorig seizoen. "Het grote verschil is dat we in 4-4-2 verdedigen en dat we de linies compact houden. We hebben vandaag ook goed verdedigend." Ook Jordy Bruijn, hij speelde als linksbuiten, scoorde en gaf een assist, kreeg een compliment van de caoch. "Hij is dreigend, kan goals maken en we hadden linksvoor een plaats vrij."

Al met al was de stemming na de 0-4 zege zeer optimistisch. "We gaan voor de titel", grapte Jansen. Serieuzer: "Dit is een fantastische start met elkaar, maar we willen vooral een rustig jaar. Een rustig jaar met elkaar."

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019