Slechte start Heracles: "We moeten in de spiegel kijken"

Slechte start Heracles: "We moeten in de spiegel kijken"

4 augustus 2019 – Heracles Almelo is het nieuwe seizoen op de slechtst mogelijke manier gestart. Al bij rust stond het met 0-3 achter tegen sc Heerenveen en uiteindelijk werd er afgefloten bij een 0-4 stand. Aanvoerder Dario van den Buijs is ontevreden.



Hij zag dat Heracles snel met 0-3 achter kwam. "Drie fouten van onszelf eigenlijk. Dan sta je met rust 0-3 achter, dan moet je gewoon die koppen bij elkaar houden en zeggen; proberen het beste er van te maken in de tweede helft. We hebben gezegd, geef geen kansen meer weg. Maar je weet dat dat heel moeilijk is als je 3-0 achter staat. We creëren heel weinig vandaag, dat ook", beseft hij bij RTV Oost.

Heracles speelde liefst twaalf oefenduels, maar ging in de Eredivisie dus direct onderuit. Het komt als een verrassing voor de verdediger. "Het is voor mij onverwacht, want we hebben een goede voorbereiding gedraaid. Dat wil niet veel zeggen. Maar we moeten naar onszelf kijken, niet naar de tegenstander. Het ligt bij onszelf dat we snel 3-0 achter komen. We zijn te laks en de afstanden zijn te groot. We moeten in de spiegel kijken."

Ondanks het verlies wil Van den Buijs nog niet in paniek raken. "Er moeten nog geen zorgen worden gemaakt. Wij komen sterker terug, dat sowieso."

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 februari 2020

  2. zondag 16 februari 2020