Heerenveen al binnen een half uur klaar met zwak Heracles

Heerenveen al binnen een half uur klaar met zwak Heracles

4 augustus 2019 – sc Heerenveen is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Al na 28 minuten stonden de Friezen op bezoek in Almelo op een comfortabele 0-3 voorsprong. Het apatische Heracles kon daar niets tegenover stellen en leek absoluut nog niet klaar voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. De tweede helft werd zodoende een formaliteit, al zorgde Chidera Ejuke in de blessuretijd nog voor een mooi slotakkoord (0-4).De wedstrijd begon met de nodige protesten van de Heracles-aanhang, die zich niet kon vinden in de nieuwe naam van het stadion. Het kunstgras van het Erve Asito werd eerst bekogeld met eieren, waarna er in het strafschopgebied een kip werd losgelaten. Toen alle protesten dan eindelijk achter de rug waren keek Heracles prompt tegen een achterstand aan. Ibrahim Dresevic nam plaats achter een vrije trap, op een meter of dertig van het doel. Zijn lage en droge knal was een brug te ver voor Janis Blaswich, die toch goed zicht op de situatie leek te hebben. Niet veel later was het opnieuw raak voor Heerenveen, toen Jordy Bruijn voorbij de haperende Heracles-verdediging slalomde en Blaswich passeerde.

Het leed was daarmee nog niet voorbij voor de Duitse doelman en zijn ploeggenoten, want nog binnen het half uur werd het ook 0-3. Blaswich verraste zijn ploeggenoot Maximilian Rossmann met een veel te riskante uittrap. De verdediger werd direct afgetroefd, waarna Mitchell van Bergen in stelling werd gebracht en simpel de marge naar drie kon tillen. Rossmann werd direct het kind van de rekening, want Heracles-trainer Frank Wormuth haalde hem van het veld. Veel hielp dat niet, want Heerenveen kreeg richting de rust de nodige kansen op een grotere voorsprong. Het bleef evenwel bij 0-3 en dus kon Wormuth in de kleedkamer aan zijn reparatiewerkzaamheden beginnen.

Bij het ingaan van de tweede helft bracht de oefenmeester Mauro Junior voor Dabney Dos Santos. Wat volgde was een wat vreemde tweede helft. Heracles voetbalde weliswaar beter dan voor rust, maar kon nauwelijks een vuist maken. Heerenveen leek ondertussen meer dan tevreden met de comfortabele voorsprong die het had opgebouwd en liet zich behoudens enkele snelle uitbraken niet meer zien. De tweede helft bloedde derhalve al snel dood en dus leek de ruststand tevens de eindstand te worden. Ejuke dacht daar echter anders over, want hij zorgde in de absolute slotfase voor de kers op de Friesche taart (0-4).

Opstellingen en beoordelingen*:
Heracles Almelo:
Blaswich 4; Bakboord 4.5, Rossmann 4 (29. Knoester 6), Van den Buijs 5.5, Czyborra 6; Merkel 6, Osman 5, Szöke 5.5 (74. Bijleveld -); Van der Water 5.5, Dessers, 5 Dos Santos 4 (46. Mauro Jr. 5).

sc Heerenveen: Hahn 6; Floranus 6.5, Dresevic 6.5, Botman 6.5, Woudenberg 6.5; Rienstra 6.5 (74. Akujobi -), Faik 6.5, Kongolo 7; Van Bergen 7, Odgaard 7 (88. Van der Heide -), Bruijn 7 (67. Ejuke 6).

Man of the Match: Mitchell van Bergen
*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Ben jij de beste manager van FCUpdate.nl? Doe gratis mee aan deze toffe managersgame

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019