Steijn naar zandbak: "Natuurlijk financieel heel interessant"

Steijn naar zandbak: "Natuurlijk financieel heel interessant"

4 augustus 2019 – Enigszins opmerkelijk is het wel, de keuze van Maurice Steijn voor Al-Wahda. De oefenmeester verliet VVV-Venlo onlangs om aan de slag te gaan bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Steijn vindt het een unieke mogelijkheid.De 45-jarige trainer gaf twee maanden terug zijn jawoord aan Al-Wahda. Zijn familie, inclusief zoon Sem Steijn, is mee. "Dit kwam voorbij en eigenlijk hadden we er met z'n allen meteen heel veel zin in", vertelt Steijn aan Omroep West. "Natuurlijk is het financieel heel interessant. Maar het gaat ook om het avontuur. Het is niet niks om met je gezin zo'n stap te maken." Ook de dochter van Steijn is dus meegegaan. "Ze heeft al haar vrienden natuurlijk wel in Den Haag. Maar die had wel zoiets van: het is een aparte beleving. En een kijkje in een ander werelddeel."

Het is volgens Steijn absoluut niet zo dat het voetbal niets voorstelt in de Emiraten. "Je komt daar wel in een behoorlijke organisatie terecht met een stadion waar vijftienduizend mensen in kunnen. Alles is prima verzorgd en we hebben een ruime staf rondom het eerste elftal lopen. Dus wat dat betreft zit er niet heel veel verschil in met hoe je in Nederland gewend bent te werken."

Al-Wahda is volgens Steijn te vergelijken met een club uit het rechterrijtje van de Eredivisie. "Als wij straks compleet zijn, dan denk ik dat dat wel een mooie vergelijking is. Sommige posities zijn wat minder ingevuld, maar de buitenlanders kunnen wel in de subtop van Nederland mee."

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020