Maaskant luistert VVV-debuut op met winst op RKC

Maaskant luistert VVV-debuut op met winst op RKC

3 augustus 2019 – VVV-Venlo heeft in haar eerste competitieduel onder leiding van Robert Maaskant direct een zege weten te pakken. Na een belabberde eerste helft, waarin RKC Waalwijk verdiend op voorsprong kwam, wist de thuisploeg na rust haar rug te rechten. Treffers van Elia Soriano en Johnatan Opoku draaiden in de tweede helft al vlug de score om, waarna Peter van Ooijen met een heerlijke pegel het duel besliste: 3-1.Voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 mocht RKC haar opwachting maken in de Eredivisie. De verwachtingen waren derhalve hooggespannen aan Waalwijkse kant, voorafgaand aan de seizoensopener op bezoek bij een grotendeels vernieuwd VVV. RKC had haar zaakjes uitstekend op orde, zo bleek al snel. Na een van beide kanten zeer kalme openingsfase was het namelijk nieuwkomer Hannes Delcroix die een vrije trap van Stijn Spierings heerlijk tegen de touwen kopte.

De vroege goal bracht VVV van haar stuk, want wat volgde was een zeer rommelig restant van de eerste helft. Opoku kreeg nog wel de kans op de 1-1, maar prikte naast. Meer kon de thuisploeg eigenlijk niet laten zien. RKC kreeg ondertussen verschillende kansen om haar voorsprong uit te bouwen, maar had niet altijd het vizier op scherp staan. Zo miste Anas Tahiri in de één op één met Thorsten Kirschbaum en raakte Mario Bilate de paal. VVV leefde dus nog bij het ingaan van de rust, maar wist dat het uit een ander vaatje moest tappen om aanspraak te maken op een resultaat.

De manschappen van nieuwbakken VVV-trainer Robert Maaskant leken dat te hebben begrepen, want koud uit de kleedkamer stond het direct gelijk. Na een aanval uit het boekje kreeg Elia Soriano de tijd om een hoek uit te kiezen, wat hij uitstekend deed. RKC-doelman Etienne Vaessen kon er niet bij en dus was de stand gelijk. Nog geen minuut later had de ommekeer al compleet kunnen zijn, maar een vallende Vaessen voorkwam al vallen de zeker lijkende 2-1. Toch was binnen een kwartier na rust de Venlose frustratie volledig omgedraaid in blijdschap. Vaessen was wat laat zijn doel uit en veegde Haji Wright met bal en al onderuit. De aanvaller ging gretig liggen en arbiter Kooij vond het zwaar genoeg voor een strafschop. Dat leek zwaar bestraft, maar de VAR greep niet in en dus mocht Opoku aanleggen vanaf elf meter. Dat klusje was aan de middenvelder wel besteed en dus stond het 2-1.

Het bleek direct de ommekeer die VVV nodig had, want in het laatste half uur was het RKC dat er niet meer aan te pas kwam. De nieuwbakken Eredivisionist kon aanvallend weinig meer brengen en de gelijkmaker leek er niet meer in te zitten. In de slotminuten maakte Van Ooijen vervolgens met een heerlijke pegel aan alle illusies een einde, het vernieuwde VVV daarmee een droomstart van Eredivisie-seizoen 2019/2020 bezorgend (3-1).

Opstellingen en beoordelingen*:
VVV
: Kirschbaum 6.5; Pachonik 6 (80. Dekker -), Röseler 6, Van Bruggen 6, Janssen 6.5; Van Ooijen 6.5, Linthorst 6, Neudecker 6.5; Wright 6, Soriano 6 (67. Sinclair 6), Opoku 7 (90. Scheimann -).

RKC: Vaessen 5.5; Gaari 6.5, Meulensteen 6, Delcroix 6.5, Quasten 6; Rienstra 5.5, Spierings 6, Tahiri 6.5 (85. Daneels); Maatsen 6, Bilate 6, Sow 6 (70. Dylan Seys 5.5).

Man of the Match: Jonathan Opoku
*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Ben jij beter dan Mark van Bommel en Erik ten Hag? Doe mee aan deze gratis Eredivisie-game

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019