Ten Hag heeft zich 'mateloos geërgerd' aan tegengoals Ajax

3 augustus 2019, 21:58

Voor het derde jaar op rij is Ajax met puntenverlies aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen. Zaterdag kwam de regerend kampioen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. Met name de manier waarop Ajax de goals weggaf, zint Erik ten Hag niet.

Tegenover FOX Sports blikt de coach terug op het gelijkspel. "We kampten met wat afstellingsproblemen en een aantal spelers was conditioneel gezien nog niet op niveau", aldus Ten Hag. Dat maakte het er niet makkelijk op, weet de coach. "We hebben nooit eerder in deze opstelling gespeeld. Martínez en Tagliafico hebben bijvoorbeeld nog nooit met elkaar samen gespeeld. Dan is het nog een beetje zoeken naar elkaar. Dat zag je vandaag."

Ondanks dat had Ajax moeten scoren, vindt Ten Hag. "We hebben onvoorstelbaar veel kansen gecreëerd. Ik denk wel vijftien. Dan moet je er meer dan twee maken. We hadden hier gewoon moeten winnen. Maar goed, het aantal kansen is ook weer het positieve van vandaag", aldus de coach, die baalt van de tegentreffers in Arnhem. "Elke tegengoal is irritant, maar de eerste heb ik me mateloos aan geërgerd. Maar dat had ook weer met aanpassingsproblemen te maken."

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen