Hrustic bezorgt Groningen vlak voor tijd zege op Emmen

Hrustic bezorgt Groningen vlak voor tijd zege op Emmen

3 augustus 2019 – FC Groningen heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Emmen werd het publiek niet of nauwelijks vermaakt, maar vlak voor tijd schoot Ajdin Hrustic de winnende treffer voor Groningen tegen de touwen: 0-1.Het begin van de wedstrijd verliep opvallend onrustig. Beide ploegen probeerden elkaar vroeg onder druk te zetten, dit resulteerde in veel balverlies aan zowel Emmen- als Groningen-zijde. Het was Emmen dat in de beginfase met veel overtredingen het countergevaar van Groningen onschadelijk maakte, waardoor het duel geen enkel moment lekker op gang kwam.

Van grote kansen was er lange tijd geen sprake. Groningen werd een keer dreigend met een kopballetje van Kaj Sierhuis, Emmen kwam af en toe gevaarlijk op de helft van Groningen maar wist geen enkel schot tussen de palen te krijgen. Even schrok het publiek van Emmen vlak voor rust op toen Glenn Bijl op het veld lag na een botsing met Gabriel Gudmundsson, maar het bleek loos alarm. Nog geen minuut later was het voor Gudmundsson wel einde wedstrijd na een harde botsing met Michael Chacon. De nieuweling van Groningen verliet het veld met een schouderblessure. Na rust kwam Charlison Benschop, die zijn officiële debuut voor Groningen maakte, voor hem in het veld.

Ook na de theepauze grossierden Emmen en Groningen in balverlies. Er werden nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd en opvallend was het aantal foutieve corners aan beide kanten van het veld. Het stadion schrok dan ook wakker toen Doan opeens vlak voor de neus van Telgenkamp verscheen. Vanuit een moeilijke hoek kreeg de Japanner zijn schot wel tussen de palen, maar niet langs de Emmen-keeper.

Het was voor Emmen een signaal om zelf in de aanval te gaan. Filip Ugrinic probeerde het van afstand, maar zag zijn schot gestopt worden door Groningen-keeper Sergio Padt. Ook Nikolai Laursen was daarna dichtbij de openingstreffer voor de thuisploeg, maar oog in oog met Padt kreeg hij de bal niet langs de Groningen-keeper. Vlak voor tijd was het Ajdin Hrustic die de wedstrijd besliste in het voordeel van Groningen. Hij kwam oog in oog met Telgenkamp en tikte de bal behendig over de Emmen-keeper. Eenmaal langs de keeper had hij geen enkele moeite om binnen te tikken voor de bevrijdende 0-1 voor Groningen.

Emmen probeerde het vervolgens nog wel, maar creëerde geen kansen meer. Zo begint het seizoen voor Emmen in mineur, terwijl Groningen de waardevolle punten mee neemt.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Emmen:
Dennis Telgenkamp 6,5; Glenn Bijl 6,5, Keziah Veendorp 6 (Leon Sopic -), Nick Bakker 6, Lorenzo Burnet 7; Filip Ugrinic 6,5, Michael Chacon 6, Nikolai Laursen 5; Michael de Leeuw 6,5, Jafar Arias 6, Marko Kolar 5,5 (Henk Bos -)

FC Groningen: Sergio Padt 6,5; Deyovaisio Zeefuik 6,5, Mike te Wierik 6,5, Ko Itakura 6, Amir Absalem 6; Azor Matusiwa 6, Ramon-Pascal Lundqvist 6,5, Ritsu Doan 7; Gabriel Gudmundsson 7 (Charlison Benschop 6), Kaj Sierhuis 5,5 (Mohamed El Hankouri -), Ajdin Hrustic 7

Man of the Match: Ajdin Hrustic 7

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019

  3. zaterdag 19 oktober 2019