Paris Saint-Germain wint met moeite Franse Super Cup

Paris Saint-Germain wint met moeite Franse Super Cup

3 augustus 2019 – Paris Saint-Germain heeft ternauwernood de eerste prijs van het seizoen binnen. De Parijzenaars wonnen zaterdagmiddag op Chinese bodem de Franse Super Cup ten koste van Stade Rennes (2-1), dat vorig seizoen PSG nog verraste in de bekerfinale. Paris Saint-Germain speelde het duel bepaald niet met een B-elftal.Neymar ontbrak wel, hij keek toe vanaf de tribune vanwege zijn blessure én een schorsing. Die liep hij juist op na de verloren bekerfinale tegen Rennes. De Braziliaan had zichzelf niet onder controle en sloeg een toeschouwer. Überhaupt is het maar de vraag of Neymar nog in actie komt voor PSG. Neymar zou ontevreden zijn en wordt al de hele zomer in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona.

Ook de toekomst van Kylian Mbappé is volgens de geruchten ongewis, maar de Franse aanvaller deed vanmiddag wel mee. Evenals Edinson Cavani, Marco Verratti en aankoop Pablo Sarabia. PSG had Mbappé hard nodig ook. Al na een klein kwartier keek de landskampioen tegen een 0-1 achterstand aan dankzij Adrien Hunou. Pas na rust kon Paris Saint-Germain de rollen omdraaien.

Mbappé maakte vroeg in de tweede helft gelijk. Op aangeven van Sarabia kon hij binnentikken. Een kwartier voor tijd bezorgde invaller Angel Di Maria PSG de overwinning. Een prachtige vrije trap gaf doelman Tomas Koubek het nakijken en stelde Di Maria de negende Trophée des Champions veilig voor Paris Saint-Germain.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020