Schöne (33) kiest na zeven jaar Ajax voor transfer naar Genoa

Schöne (33) kiest na zeven jaar Ajax voor transfer naar Genoa

3 augustus 2019 – Lasse Schöne heeft zijn transfer te pakken. De Ajacied tekent bij het Italiaanse Genoa, mits de medische keuring geen problemen oplevert. Dat melden het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Voetbal International en media in Italië. Voor hem ligt een tweejarig contract klaar, met de optie voor een extra seizoen. Daarmee komt er een einde aan een periode van zeven jaar in Amsterdam, waar de 33-jarige Deen uitgroeide tot een gewaardeerde kracht.De interesse voor Schöne kwam deze week in de media op gang. Genoa zag zijn kans schoon omdat de Scandinaviër bij Ajax nog een eenjarige verbintenis bezat en zijn basisplaats op de tocht stond. Zo begon Schöne vorige week tegen PSV op de bank. In dat schuitje zat hij vaker aan het begin van een seizoen, maar telkens weer knokte Schöne zich terug in de basis.

Dit seizoen wachtte Schöne een nieuwe concurrentiestrijd. Frenkie de Jong vertrok weliswaar, maar Ajax kocht Razvan Marin van Standard Luik en sloot Carel Eiting weer aan bij de groep. Ook Edson Alvarez kan in de rol van controlerende middenvelder spelen, evenals Daley Blind en Noussair Mazraoui.

Schöne speelde in totaal 286 wedstrijden voor Ajax. Daarin maakte de speler 64 doelpunten en bereidde hij er 52 voor. Drie keer werd Schöne landskampioen en behoren ook de successen in Europa tot zijn hoogtepunten in Amsterdamse dienst. In de jaren voordat Schöne bij Ajax terechtkwam, speelde hij voor sc Heerenveen, De Graafschap en NEC.

Voel je als een Eredivisie-coach en speel mee aan de toffe gratis Eredivisie-managersgame

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020