Klopp zet grote vraagtekens bij vroege start van Premier League

Klopp zet grote vraagtekens bij vroege start van Premier League

3 augustus 2019 – Net als in Nederland is er ook in Engeland weerstand tegen de vroege competitiestart. De bal begint volgend week in de Premier League te rollen en daar begrijpt Jürgen Klopp helemaal niets van. "Iemand moet aan de spelers denken, maar er is niemand die dat doet", doet de Duitser zijn beklag.De Premier League is de eerste topcompetitie die begint. In de voorbereiding daarop meldden Alisson Becker, Roberto Firmino en Mohamed Salah zich later vanwege interlandverplichtingen. Sadio Mané sluit zich pas volgende week aan bij de winnaar van de Champions League.

"Ik snap niet waarom we zo vroeg starten", citeert de BBC Klopp, die zondag met Liverpool tegen Manchester City strijdt om de Community Shield. "Ik sprak erover met Carlo Ancelotti (trainer Napoli, red.). In Italië hebben ze ook twintig teams in de competitie, daar begint het seizoen pas op 24 augustus. Kalidou Koulibaly van Napoli speelde met Mané op de Afrika Cup. Hij heeft vier weken vakantie en hoeft zich nog niet te melden."

Volgend seizoen zitten clubs in hetzelfde schuitje, omdat dan het EK en de Copa America op het programma staan. "Ik hou van voetbal en wat mij betreft spelen we iedere week, maar iemand moet aan de spelers denken, maar er is niemand die dat doet. Af en toe start ik de discussie, maar dan is het alsof ik naar excuses zoek. Dat is niet zo, we moeten nadenken over een zaak als deze. Zeker in Engeland."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020