Damen bij NAC: geen contract, wel zes keer basis in voorbereiding

3 augustus 2019, 13:20

Grad Damen verkeert in een bijzondere situatie bij NAC Breda. De club bood de 21-jarige middenvelder geen nieuw contract aan, maar houdt Damen in Breda wel zijn conditie op peil en was hij in zes van de laatste zeven oefenduels basisspeler. Daarvoor leverde een proefperiode bij SC Cambuur niets op voor Damen.

"Het heeft ook te maken met andere omstandigheden. Nu hebben we meer ruimte, dat heb je gezien", legt NAC-trainer Ruud Brood uit aan BN/DeStem. "Er komen meer middenvelders bij na rust, dat was een beetje de insteek. Anders ga je jongens gebruiken die over de kop gaan omdat ze twee wedstrijden in een week spelen. Bij Grad is het vrij duidelijk; geen verwachtingen. We hebben andere prioriteiten, dat heb je gezien en die vullen we ook in. Het mag duidelijk zijn dat Grad zich wil bewijzen, maar daar hebben we het tegen die tijd wel over."

Wat nou de precieze status is van Damen, blijft gissen. Brood wilde daar vrijdag na de oefenwedstrijd tegen RWDM niet over hebben. "Het heeft geen zin om het nu gelijk na de wedstrijd daarover te hebben, we gaan het volgende week bekijken", aldus de oefenmeester, die vrijdag met NAC begint aan de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Ben jij de beste manager van FCUpdate.nl? Doe gratis mee aan deze toffe managersgame

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen