Spoorboekje: Feyenoord tegen Sparta en Liverpool - Man City

Spoorboekje: Feyenoord tegen Sparta en Liverpool - Man City

4 augustus 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 4 augustus.Specials

Feyenoord: pappen en nathouden of een tussenjaar nemen?
Ajax of PSV wordt kampioen. Voor Feyenoord is de derde plaats het hoogst haalbare. Zo klinken de meeste voorspellingen voor het nieuwe seizoen. Een sombere prognose voor de Rotterdammers, die ook de afgelopen twee jaar geen rol van betekenis speelden in de titelstrijd. Is de negatieve stemming rond Feyenoord terecht? En wat moet de Rotterdamse club zich deze jaargang ten doel stellen?


Wedstrijden

Feyenoord - Sparta (14.30 uur)
De druk is hoog op Feyenoord. Door de kenners worden de Rotterdammers laag ingeschat. Er heersen twijfels of Feyenoord goed genoeg is voor de derde plek. Die vraagtekens zijn het gevolg van een wisselvallige voorbereiding en weinig spektakel op de transfermarkt. Aan Feyenoord om vanmiddag tegen Sparta voor het eerst het ongelijk te bewijzen.

Liverpool - Manchester City (16.00 uur)
Zeker niet de belangrijkste prijs in Engeland, maar een prachtig affiche levert de Community Shield wel op. De voornaamste titelkandidaten staan tegenover elkaar. Iedereen is benieuwd hoe Manchester City en Liverpool er daadwerkelijk opstaan. The Citizens werkten een oefencampagne af zonder aansprekende tegenstanders, Liverpool deed dat wel en stelde daarin teleur. The Reds baarden zorgen tegen Borussia Dortmund (2-3), Sevilla (1-2), Sporting Portugal (2-2) en Napoli (0-3). Liverpool vertoonde afgelopen woensdag tegen Olympique Lyon al wel weer beterschap (3-1). Het duel van vanmiddag wordt ook beschouwd als veredelde oefenwedstrijd, maar deze keer valt er een prijs te verdienen.

Benfica - Sporting Portugal (21.45 uur)
Als winnaar van de beker speelt Marcel Keizer met Sporting Portugal om de Super Cup. Landskampioen Benfica is gelijk een mooie uitdaging voor Sporting, dat dit seizoen mee hoopt te doen om de titel. Vooralsnog bindt Sporting de strijd aan mét Bruno Fernandes en Bas Dost. Vooral Fernandes wordt regelmatig in verband gebracht met een transfer. Vermoedelijk is Manchester United zijn volgende bestemming. Wordt de Super Cup tegen Benfica zijn laatst kunstje voor Sporting?

Voetbal op tv

10.00 uur: Goedemorgen Eredivisie, FOX Sports 1 - talkshow
12.15 uur: Heracles Almelo - sc Heerenveen, FOX Sports 2 - live verslag van Eredivisie-duel
13.55 uur: Bayer Leverkusen - Valencia, FOX Sports 4 - live verslag van oefenduel
14.30 uur: Feyenoord - Sparta, FOX Sports 2 - live verslag van Eredivisie-duel
16.00 uur: Liverpool - Manchester City, Ziggo Sport - live verslag van Community Shield
16.45 uur: ADO Den Haag - FC Utrecht, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel
18.55 uur: FC Barcelona - Arsenal, Ziggo Sport - live verslag van Trofeo Joan Gamper
19.00 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvattingen van Eredivisie-duels
20.00 uur: AZ - Fortuna Sittard, FOX Sports 1 - live verslag van Eredivisie-duel
22.10 uur: Studio Voetbal, NPO 1 - talkshow
22.10 uur: Dit was het weekend, FOX Sports 1 - terugblik op weekend

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019