Messi zwaarder gestraft: drie maanden schorsing

Messi zwaarder gestraft: drie maanden schorsing

3 augustus 2019 – Lionel Messi mag drie maanden niet uitkomen voor Argentinië. De Zuid-Amerikaanse bond heeft hem zwaarder gestraft voor zijn uitlatingen na de Copa America dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook moet Messi een boete betalen van zon'n 45.000 euro.Messi stak na de gewonnen troostfinale een tirade af richting de CONMEBOL. "Ik wil geen deel uitmaken van deze corruptie. Het is wel duidelijk dat ze ons niet in de finale wilden hebben en dat Brazilië voorbestemd is om het toernooi te winnen", zei hij. Ook nam de Argentijn de bronzen medaille niet in ontvangst.

Een excusesbrief naar de bond leek zijn vruchten af te werpen. In eerste instantie werd Messi voor één wedstrijd met Argentinië geschorst en viel ook de boete van 1.500 euro mee. De straf is alsnog hoger uitgevallen, blijkt uit het besluit van de Zuid-Amerikaanse tuchtcommissie.

La Pulga moet de oefenwedstrijden tegen Chili (5 september), Mexico (10 september) en Duitsland (9 oktober) missen. Ook gaat de eerste WK-kwalificatiewedstrijd aan zijn neus voorbij, maar dat is het gevolg van zijn rode kaart in de troostfinale tegen Chili. Het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap in Qatar begint in maart.

Ben jij beter dan Mark van Bommel en Erik ten Hag? Doe mee aan deze gratis Eredivisie-game

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020