Buijs: "Ook na zes maanden voorbereiding komt er geen perfectie"

Buijs: "Ook na zes maanden voorbereiding komt er geen perfectie"

2 augustus 2019 – In aanloop naar de seizoensopener tegen FC Emmen draaide FC Groningen een voorbereiding die voor Danny Buijs naar tevredenheid verliep. "Uiteindelijk streef je naar perfectie, maar die komt er toch nooit helemaal", weet de oefenmeester van de Groningers."Ook niet als je zes maanden voorbereiding zou hebben", citeert Groningen hun trainer op het clubkanaal. "Ook in elke oefenwedstrijd wil je een gunstig resultaat behalen, maar de echte druk van winnen en verliezen, die is er pas morgen (zaterdag, red.). De uitslagen van de oefenwedstrijden zeggen mij over het algemeen niet zoveel. Je moet door het resultaat heen kunnen kijken, naar het geboden spel

Buijs moet het in Emmen stellen zonden Samir Memisevic, verder is voor hem de basisopstelling voor 99 procent zeker. "We hebben voorin verschillende keuzes, maar zijn deze voorbereiding vooral op zoek geweest naar een vaste speelstijl en zekerheden. Van daaruit kunnen we op termijn meer gaan variëren, met name in aanvallend opzicht."

Groningen oefende in de voorbereiding ook al tegen Emmen (2-2). "et is een ploeg die ook diverse personele wisselingen heeft, maar vooral doorbouwt op de weg die ze in hun eerste jaar in de Eredivisie hebben ingezet. Maar in deze fase zijn we niet al teveel met tegenstanders bezig en richten we ons vooral op ons eigen spel. Daar liggen op dit moment de meeste aandachtspunten."

Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020