Wormuth gaat Peterson missen: "Fantastisch mens en voetballer"

2 augustus 2019, 14:38

Heracles Almelo heeft door het vertrek van Kristoffer Peterson niet alleen een gat in de opstelling gekregen, ook moest er een nieuwe tweede captain gekozen worden. Daar kwamen de spelers echter niet uit, waardoor Tim Breukers en Dario van den Buijs die eer moeten delen. Een van beiden draagt tegen SC Heerenveen al de band, want aanvoerder Robin Pröpper ontbreekt nog.

Dat laat trainer Frank Wormuth op de clubsite weten. Jesper Drost (knieblessure) ontbreekt eveneens, net als de vrijdag officieel vertrokken Peterson. "Ik wens hem alle geluk in zijn verdere loopbaan. Kris is een fantastische speler en zijn scorend vermogen is een wapen. Als mens én als voetballer zullen we hem missen", aldus de Duitse coach. Dabney Dos Santos is een van zijn mogelijke vervangers, maar was afgelopen week ziek en is om die reden een twijfelgeval: ook Joey Konings kan op die plek spelen.

Heracles Almelo zal in ongeveer dezelfde formatie spelen als het tegen sc Heerenveen deed, laat Wormuth doorschemeren. "Misschien op één of twee posities", aldus Wormuth. "Maar, en dat heb ik vorig jaar ook al vaak gezegd, er is niet één elftal. We hebben iedereen nodig en we hebben ook veel mogelijkheden in de breedte."

Lees ook: Peterson vertrekt voor drie jaar naar Swansea City

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen