Ten Hag verwacht spannende titelstrijd en vreest exit Van de Beek

Ten Hag verwacht spannende titelstrijd en vreest exit Van de Beek

2 augustus 2019 – Ajax begint als torenhoge favoriet aan het nieuwe Eredivisie-seizoen, maar voor Erik ten Hag is het zeker geen gelopen koers dat de Amsterdammers wel even met de titel aan de haal gaan. "Vorig jaar heb ik dat ook gehoord, dat we in de winterstop al wel kampioen zouden zijn. We weten allemaal hoe het is gelopen", relativeert de oefenmeester alle huidige voorspellingen. Tijdens de persconferentie voor het duel met Vitesse ging Ten Hag in op komend seizoen. "We moeten een nieuw elftal formuleren, daar zit de uitdaging. Het is anders, niet per definitie slechter, maar anders. We beginnen weer op nul, letterlijk", legde Ten Hag uit. Bovendien ziet de coach dat de Eredivisie in de breedte sterker is ten opzichte van vorig seizoen.

"De subtop oogt sterker, met hele grote selecties. Ze hebben de posities dubbelbezet", aldus de oefenmeester. "Vitesse ook zeker. Dus ik denk dat je rechts en links punten gaat verliezen, als ik een streep zet onder de hele Eredivisie, dan is die sterker. Maar uiteraard willen we zo weinig mogelijk laten liggen. Ik verwacht dat het weer een tweestrijd wordt met PSV, waarin we veel punten nodig hebben."

Transfer Van de Beek
Verder werd Ten Hag ook gevraagd naar de mogelijke transfer van Donny van de Beek. "Hij heeft een mega-ontwikkeling ondergaan", looft de oefenmeester. "We willen hem niet graag verliezen en gaan alles doen wat binnen onze macht ligt. Maar als dit soort clubs in beeld komen, wordt het moeilijk." Tot dusver was de middenvelder een van de sterkhouders: "Hij was heel fris, met veel energie en liet z'n scorend vermogen ook zien."

Lees ook: Interesse Real in Van de Beek: "Vertrek zou aderlating zijn"

Verder bevestigde de coach dat aanwinst Edson Álvarez zijn werkvergunning heeft ontvangen. "Maar op dit moment is hij moe, heeft een zware week gehad. Vandaag staat hij voor het eerst op het veld. Of hij dinsdag kan spelen tegen PAOK? Dat moeten we zien." Tegen Vitesse zit hij zeer vermoedelijk niet bij de wedstrijdselectie. Verder beschikt Ten Hag over een fitte selectie, al kan nog niet iedereen – bijvoorbeeld David Neres – negentig minuten in actie komen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020