Interesse Real in Van de Beek: "Vertrek zou aderlating zijn"

Interesse Real in Van de Beek: "Vertrek zou aderlating zijn"

2 augustus 2019 – Het is redelijk rustig rond de sterspelers van Ajax, maar dat kan snel veranderen. Real Madrid heeft al enige tijd sluimerende interesse in Donny van de Beek en die belangstelling kan snel toenemen. Erik ten Hag hoopt dat de middenvelder blijft.Dat zei de coach vrijdag op de persconferentie voor het duel met Vitesse. "Wij willen hem natuurlijk niet graag verliezen, dus we zullen alles binnen onze macht doen om hem te behouden. Maar als dit soort clubs in beeld komt, wordt het wel heel moeilijk", zei de trainer.

Als Van de Beek wel vertrekt, dan betekent dat een dreun voor Ajax. Dat beseft Ten Hag ook. "Zijn vertrek zou een aderlating zijn", aldus de coach. "Maar wij hebben vorig jaar heel goed gepresteerd, dan weet je dat spelers in de belangstelling komen. We zijn een klein voetballand. Dat zijn gewoon de mechanismen. Hoe belangrijk Donny is? Dat is duidelijk: hij heeft een mega-ontwikkeling doorgemaakt. Hij is ontzettend van belang."

Van de Beek blijft nuchter
"Ik heb er wel meer over gezegd. Er is interesse, maar mensen lopen altijd veel te hard van stapel. Je moet niet alles geloven wat er in de kranten staat. Er staan zo veel onzin-dingen in. Ik ga me focussen op morgen", doelt hij bij FOX Sports op de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020