AZ zonder Til tegen gewijzigd Fortuna: "Compliment voor Guus"

AZ zonder Til tegen gewijzigd Fortuna: "Compliment voor Guus"

2 augustus 2019 – AZ moet na de overwinning in de Europa League aan de bak tegen Fortuna Sittard komend weekend. Aanvoerder Guus Til is bij die wedstrijd niet meer aanwezig, verwacht Arne Slot. "Til is in afwachting van een eventuele transfer naar Moskou. Het is dus aannemelijk dat hij er zondag tegen Fortuna niet bij is", aldus de coach.Op de clubsite gaat de oefenmeester in op de naderende overgang van Til. "Dat is aan de ene kant jammer, maar AZ heeft veel goede spelers. En goede spelers staan in de belangstelling van goede clubs", weet Slot. "Het is een compliment voor Guus, want hij heeft hier keihard voor gewerkt de afgelopen jaren. Het is ook een compliment aan het team, dat Guus een van de uitblinkers was die nu een transfer maakt."

Zonder Til ontvangt AZ opponent Fortuna zondagavond in eigen huis. Een ploeg met heel veel nieuwelingen. "We hebben echter wel een goed beeld van ze, want we de wedstrijden van Fortuna tijdens hun voorbereiding gezien", legt de coach uit. "Ze hebben bijvoorbeeld gewonnen van Bayer Leverkussen, een heel knap resultaat."

Een makkelijke seizoensstart wordt het dus niet voor AZ. "We hebben twee keer van ze gewonnen vorig seizoen, maar wel moeizaam. Fortuna is qua samenstelling wel veranderd, want ze hebben veel mutaties gehad deze zomer."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020