Actief NAC heeft Kudimbana binnen en wil Rangers-talent

Actief NAC heeft Kudimbana binnen en wil Rangers-talent

2 augustus 2019 – Het is een drukke week op de burelen van NAC Breda. De club haalde eerder deze week al Huseyin Dogan naar Breda en heeft nu ook een akkoord bereikt met Boris Kudimbana. De 23-jarige aanvaller was op proef en heeft indruk gemaakt.De Belg met Congolese roots speelde tot voor kort bij de Belgische amateurclub KSV Temse, maar heeft indruk gemaakt tijdens zijn stage. Hij scoorde liefst negen keer in vijf oefenwedstrijden en gaf ook nog twee assists. Dat is beloond met een éénjarige verbintenis, die de spits vrijdag heeft getekend.

Technisch Directeur Tom van den Abbeele is blij met het vastleggen van Kudimbana: "Boris sloot een aantal weken geleden aan om zijn geluk te beproeven hier bij NAC. Gedurende zijn stage heeft hij mede dankzij zijn enorme werklust en enthousiasme een goede indruk achter gelaten. Zowel op de training, als in de wedstrijden die hij gespeeld heeft. Het is een type speler die wij nog niet in de selectie hebben. Hij is heel groot, sterk, doelgericht en efficiënt, waardoor hij het de verdediging van de tegenpartij moeilijk kan maken. Het is in eerste instantie een jongen voor de breedte van de kern, die het spel zou kunnen openbreken wanneer het op slot zit."

Nog meer op komst
NAC Breda is daarnaast bezig om nog een aanvaller vast te leggen. De negentienjarige Glenn Middleton staat volgens Omroep Brabant op het punt om op huurbasis bij NAC te gaan spelen. De 42-voudig jeugdinternational van Schotland kwam vorig seizoen nog meermaals in actie in de Europa League, maar behoort dit seizoen niet tot de plannen van Steven Gerrard. Overigens haalde NAC ook al Joshua Bohui naar Breda, maar hij staat enkele maanden aan de kant met een knieblessure. Hetzelfde geldt voor Dogan. De van TOP Oss overgekomen aanvaller is donderdag geblesseerd geraakt op het trainingsveld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020