Vrouwelijke arbiter bij Europese Supercup: Frappart aangesteld

2 augustus 2019, 12:29

De Europese Supercup tussen Chelsea en Liverpool wordt een historische ontmoeting: het duel tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League wordt gefloten door een vrouwelijke arbiter: Stéphanie Frappart. Voor het eerst in de historie wordt een mannelijke UEFA-finale gefloten door een vrouw.

Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. Frappart is een van de beste vrouwelijke scheidsrechters ter wereld: niet voor niets had ze ook de leiding over de WK-finale tussen de Verenigde Staten en Nederland. Tijdens het EURO 2017 floot ze de halve finale tussen de Leeuwinnen en Engeland. Manuela Nicolosi and Michelle O'Nea zijn haar assistenten, de mannelijke Cuneyt Cakir is de vierde man.

"Ze heeft het vermogen om op dit podium te mogen acteren", aldus Roberto Rosetti, hoofd van de scheidsrechters bij de UEFA. "Ze heeft al bewezen dat ze een van de beste vrouwelijke scheidsrechters ter wereld is. Ik hoop dat deze wedstrijd haar nog meer ervaring zal geven." Clement Turpin is de VAR van dienset en wordt bijgestaan door François Letexier, Mark Borsch en de Italiaan Massimiliano Irrati.

Het duel wordt gespeeld in Istanbul en wordt op 14 augustus afgewerkt. De 35-jarige Nicole Petignat floot in de voorronde tussen 2004 en 2009 al drie UEFA Cup-kwalificatierondes als vrouw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen