Vijf Eredivisie-duels verschoven door voorrondes

2 augustus 2019, 11:23   Bijgewerkt: 2 augustus 2019, 12:30

De competitie moet nog beginnen, maar de KNVB heeft meteen al vijf wedstrijden verplaatst. De voetbalbond kondigt vrijdag aan dat twee duels uit speelronde 2 en drie duels uit speelronde 3 zijn verplaatst.

De komende periode staan er voor Ajax, PSV, Feyenoord en AZ belangrijke duels in Europa op het programma. Dat is voor de KNVB reden geweest om het wedstrijdschema enigszins om te gooien. In speelronde 2 staat Ajax – FC Emmen nu op zaterdag 10 augustus om 19.45 uur op het menu, terwijl PSV – ADO Den Haag op zondagavond 20.00 uur gespeeld wordt. In speelronde 3 zijn er drie wijzigingen. VVV – Ajax wordt gespeeld op de zaterdag om 19.45 uur, terwijl Feyenoord – FC Utrecht en Heracles – PSV allebei op zondag om 16.45 uur beginnen.

"Wij maken deze competitie, maar we zijn vooral faciliterend aan de clubs", reageert directeur betaald voetbal Eric Gudde op de wijzigingen in het competitieprogramma. "De clubs hebben in de veranderagenda met elkaar afgesproken dat de clubs die Europees spelen zoveel mogelijk gefaciliteerd worden in een optimaal programma. Dat betekent dat ze een verzoek kunnen indienen om zowel voor als na een Europese speelronde competitiewedstrijden te verplaatsen. Dit alles heeft ook te maken met het feit dat we met vijf clubs in Europa zijn begonnen en zij in augustus een overvolle agenda hebben. Dan zijn dit helaas de gevolgen daarvan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen