Cocu staat voor competitiestart: "Het gevoel is positief"

Cocu staat voor competitiestart: "Het gevoel is positief"

2 augustus 2019 – Een maand geleden werd Phillip Cocu aangesteld als hoofdtrainer van Derby County, waar hij de taken heeft overgenomen van Frank Lampard. De Nederlander moest zijn ploeg snel klaarstomen voor de competitiestart. Hij heeft er vertrouwen dat het op orde is.Op de website van Derby blikt Cocu vooruit op de wedstrijd tegen Huddersfield Town van maandag. "Het gevoel is positief. We hebben hard gewerkt in de voorbereiding. Fysiek komen we nu waar we moeten zijn. Ik denk dat we er klaar voor zijn. In de voorbereiding hebben we vaak twee keer per dag getraind, maar nu gaan we richting de competitie. De trainingsintensiteit is lager en de focus gaat op de competitiestart."

Een maand geleden begon Cocu aan zijn dienstverband bij de Championship-club. "Ik ben tevreden met wat ik heb kunnen doen. Als trainer wil je graag wat meer tijd hebben, ongeveer een week of zes. Maar je moet dealen met de omstandigheden. Het is zoals het is. We hebben zo snel mogelijk onze filosofie overgedragen op de selectie. Ik moet zeggen dat de spelers er echt open voor staan en dat maakt het makkelijker. We kunnen goed werken."

Cocu denkt dat zijn werkwijze niet veel verschilt van Lampard, die nu trainer is van Chelsea. "De veranderingen zijn niet heel groot, denk ik. Onze visies lijken op elkaar, dus dat maakt het makkelijker voor de spelers. In grote lijnen zijn onze visies hetzelfde. Hopelijk kunnen we goed beginnen aan de competitie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020