Spoorboekje: Ajax naar Vitesse, Bayern München tegen Dortmund

3 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 3 augustus.

Specials

Waarom Ajax dit seizoen meer te verliezen dan te winnen heeft 

Gras is groen, water is nat en Ajax wordt kampioen. Althans, dat is een zekerheid waar vrijwel iedereen in de media van overtuigd is. En juist dat is misschien wel het grootste gevaar voor Erik ten Hag dit seizoen: de verwachtingen zijn zo hoog, dat het vrijwel alleen maar kan tegenvallen. Hoewel de coach de zaken wederom goed op orde heeft, moet men in Amsterdam hoofdprijzen niet té vanzelfsprekend vinden. 

Transferweekje

De transferwindow is alweer halverwege en dus draait de markt op volle toeren. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Vitesse - Ajax (18.30 uur)

Met torenhoge verwachtingen begint Erik ten Hag met zijn ploeg aan het nieuwe seizoen. Kan het puntentotaal (86) worden overtroffen? Of het aantal doelpunten voor van 119 wellicht? De lat ligt hoog, zeker zolang alleen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn vertrokken. In Arnhem willen ze de koploper graag een pootje lichten, maar de voorbereiding verliep alles behalve vlekkeloos. 

Borussia Dortmund - Bayern München (20.30 uur)

Met de komst van Mats Hummels, Thorgan Hazard, Nico Schulz en Julian Brandt gaat Dortmund de jacht op Bayern vol inzetten. Het haalde spelers bij vrijwel alle achtervolgers weg om Der Rekordmeister eindelijk weer te onttronen. De kampioen versterkte zich achterin met Lucas Hernández en Benjamin Pavard, terwijl het Arjen Robben en Franck Ribéry vertrok. Als het aan Niko Kovac ligt, dan komt Leroy Sané er snel bij. Tegen Dortmund moet Kovac het doen met de middelen waarover hij nu beschikt: is dat genoeg?

FC Twente - PSV (20.45 uur)

De Tukkers zijn terug in de Eredivisie en kunnen direct hun borst natmaken: PSV komt op bezoek. Hoewel de Eindhovenaren nog niet in grootste vorm zijn, zullen ze in de Eredivisie de teleurstelling van de Champions League zo snel mogelijk willen vergeten. Kunnen ze in Enschede de vieze smaak van het doordeweekse duel wegspoelen met een zege?

Voetbal op tv

16.00 uur: Werder Bremen - Everton, FOX Sports 4, live verslag van het oefenduel

18.30 uur: FC Emmen - FC Groningen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: Vitesse - Ajax, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: Borussia Dortmund - Bayern München, ZFD, live verslag van het Duitse supercupduel

20.45 uur: FC Twente - PSV, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: VVV-Venlo - RKC Waalwijk, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen