Snoei over interesse in El Jebli: "Meer respect is op zijn plaats"

Snoei over interesse in El Jebli: "Meer respect is op zijn plaats"

2 augustus 2019 – Een week voor de start van het nieuwe Eerste Divisie-seizoen heeft het gedegradeerde De Graafschap nog altijd de beschikking over de beste speler van vorig jaar. Youssef El Jebli staat nog altijd op de loonlijst in Doetinchem, tot verbazing van trainer Mike Snoei.



De aanvallende middenvelder staat in de belangstelling van Cluj. "Die club in Roemenië is al een tijdje echt concreet", zegt de trainer tegen Omroep Gelderland. "Maar zij moeten volgens mij eerst weten of ze wel of niet deelnemen aan de groepsfase van de Europa League. Dan zijn er weer flink meer inkomsten. Als speler in Nederland ben je vooral afhankelijk van het buitenland, omdat hier niet zo snel transfersommen worden betaald."

Dat El Jebli, die vorig seizoen tien keer scoorde in de Eredivisie nog niet is vertrokken, vindt Snoei vreemd. "Ik ben best verbaasd dat het nog zo rustig is rond zo'n goede voetballer. Ze laten El Jebli nu zelfs een beetje bungelen. Iets meer respect zou op zijn plaats zijn. We hebben het hier wel over het Roemeense voetbal he? Ik denk dat ze daar enorm blij mogen zijn met een speler als Youssef El Jebli."

Snoei ziet het 'als een bonus' als de spelmaker toch blijft. "Misschien moet hij nu ook gewoon zeggen ik ga nu vol voor De Graafschap en dan komen ze in de winterstop wel. Bij De Graafschap is voor El Jebli altijd plek. Die jongen kun je moeiteloos inpassen. Dat is dan wel weer het voordeel nu hij vooral is ingevallen. En hij blijft zich ook prima manifesteren op de trainingen. Je merkt niets aan hem. Dat heb ik wel eens anders gezien dus daar ben ik heel blij mee."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020