Dani Alves (36) tekent voor drie seizoenen bij São Paulo

Dani Alves (36) tekent voor drie seizoenen bij São Paulo

2 augustus 2019 – Daniel Alves heeft een nieuwe club gevonden: de inmiddels 36-jarige verdediger heeft een contract getekend bij São Paulo. De rechtsachter was transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en keert na zeventien seizoenen in Europa te hebben gespeeld terug in de Braziliaanse competitie, waarin hij eerder tot 2002 uitkwam voor Bahia.

Dat laat São Paulo weten op de clubsite. Alves is dan weliswaar al 36 jaar, als het aan de verdediger ligt, voegt hij nog enkele prijzen toe aan zijn inmiddels veertig gewonnen titels. Hij tekent namelijk een contract tot en met 2022 en doet dat bewust. "Ik kon bijna overal ter wereld heen, maar ik wilde terugkeren naar mijn land. Naar de club die mij lief is: hier ben ik", aldus de back, die eerder voor Sevilla, FC Barcelona, Juventus en dus PSG uitkwam.

Bij São Paulo gaat hij spelen met onder andere Alexandre Pato en Hernanes, die eerder ook beide actief waren in Europa. Recentelijk werd Alves als captain van de nationale ploeg van Brazilië gekozen tot beste speler van de Copa América. Hij werd gelinkt aan een terugkeer bij FC Barcelona en ook Manchester City zou interesse hebben gehad, maar Alves speelt de komende seizoenen dus in Brazilië.

gerelateerd