Coëfficiëntenlijst: verschil Nederland en Oostenrijk blijft hetzelfde

Coëfficiëntenlijst: verschil Nederland en Oostenrijk blijft hetzelfde

2 augustus 2019 – Nederland en Oostenrijk houden elkaar in bedwang op de coëfficiëntenlijst. Het verschil tussen beide landen blijft na deze Europese week hetzelfde. AZ scoorde als enige punten voor het Nederlandse voetbal. Sturm Graz deed dat namens de Oostenrijkers, maar is wel uitgeschakeld. Daarnaast kwam Tsjechië niet dichterbij door de uitschakeling van Jablonec.Huidige stand (bron: Kassies)
10. Turkije - 29.700
11. Oostenrijk - 28.125
12. Nederland - 26.950
13. Tsjechië - 25.300

De elfde plaats op de coëfficiëntenlijst is van belang, omdat met die notering de landskampioen van 2021 rechtstreeks de Champions League ingaat. De enige voorwaarde is dat de Champions League-winnaar van dat jaar zich plaatst via de nationale competitie. Dat gebeurt vrijwel altijd en dus schuift het ticket door naar het land dat dit seizoen elfde eindigt op de UEFA-ranking.

Ieder nog vier clubs
Zowel Nederland als Oostenrijk zijn één club kwijt. FC Utrecht sneuvelde tegen Zrinjski en Sturm Graz verloor het tweeluik van Haugesund, dat PSV treft in de derde voorronde van de Europa League. Beide landen hebben nog vier clubs in de toernooien. Voordeel van de Oostenrijkers is dat Red Bull Salzburg al verzekerd is van de groepsfase van de Champions League.

Linz kan zich net als Ajax via het kwalificatietoernooi plaatsen voor het miljardenbal. Daarin treft het PSV-beul FC Basel. De overige Oostenrijkse clubs (Austria Wien, Wolfsberger AC) beginnen in de derde voorronde van de Europa League aan hun Europese avontuur. Ook Feyenoord stroomt in die fase in. De Rotterdammers spelen de komende twee weken tegen Dinamo Tbilisi. AZ treft het Oekraïense Marioepol en PSV ontmoet dus Haugesund. Voor Ajax begint komende week de voorronde van de Champions League, waarin PAOK Saloniki de eerste horde is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020