FC Utrecht gaat af en ligt alweer uit Europa League

FC Utrecht gaat af en ligt alweer uit Europa League

1 augustus 2019 – Het Europa League-avontuur van FC Utrecht zit er na twee wedstrijden alweer op. De ploeg van John van den Brom begon met een 1-1 stand aan het uitduel met Zrinjski Mostar, maakte vlak voor rust de cruciale uitgoal, maar moest ook de gelijkmaker van Irfan Hadzic incasseren. FC Utrecht moest verlengen in het snikhete Mostar en trok aan het kortste eind. Stanisa Mandic groeide uit tot de held van de Bosniërs door tien minuten voor tijd de 2-1 binnen te frommelen.FC Utrecht speelde met dezelfde elf namen als in het heenduel en beet zich wederom stuk op de muur van Zrinjski. Een kans voor Sean Klaiber, die verijdeld werd door doelman Ivan Brkic, en de tweede gele kaart in twee wedstrijden voor trainer John van den Brom: het waren de enige noemenswaardige momenten van de eerste veertig minuten.

Op slag van rust kwam de wedstrijd echter volledig op zijn kop te staan: Frane Cirjak had alle tijd om voor 1-0 te zorgen, maar schoot rakelings naast. In de tegenstoot werd Justin Lonwijk op de rand van de zestien onderuit getrokken door Slobodan Jakovljevic. Simon Gustafson nam de vrije trap voor zijn rekening, schoot recht op Brkic af en zag hoe de bal op uiterst knullige wijze door de benen van de keeper glipte: 0-1.

De fortuinlijk verkregen voorsprong zorgde niet voor meer rust in het spel van FC Utrecht. Zrinjski moest scoren, drong de gasten uit de Domstad steeds verder terug en sloeg aan het einde van het derde kwart toe. Rechtsback Advan Kadusic leverde de assist en Hadzic verlengde de bal kundig tot in de verre hoek: 1-1.

Na deze gelijkmaker waren de bordjes precies in evenwicht en hielden beide ploegen elkaar in de tang. De ene keer zocht Zrinjski de aanval, de andere keer probeerde FC Utrecht gevaar te stichten, maar grote, uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Tijdens de noodzakelijke verlenging probeerde Gustafson het weer uit een vrije trap, maar Brkic bokste de inzet ditmaal uit de bovenhoek.

Een penaltyserie leek nodig om te bepalen wie het Zweedse Malmö FF gaat treffen in de derde Europa League-voorronde, maar in de tweede verlenging kwam Zrinjski plotseling tot scoren. Willem Janssen schoot de bal ongelukkigerwijs tegen zijn eigen lat, David Jensen had de rebound niet direct klemvast en Mandic strafte het geklungel af: 2-1. De thuisploeg sleepte zich op het tandvlees naar het einde, maar werd niet meer in de problemen gebracht door FC Utrecht.

Opstelling en beoordelingen*   

FC Utrecht: David Jensen 5.5; Sean Klaiber 6 (87. Giovanni Troupée 5.5), Willem Janssen 6, Emil Bergström 7, Leon Guwara 7; Adam Maher 4, Sander van de Streek 5, Simon Gustafson 7; Gyrano Kerk 6 (106. Urby Emanuelson -), Justin Lonwijk 4(80. Joris van Overeem 5), Vaclav Cerny 4 (69. Issah Abass 5)

Man of the match: Simon Gustafson

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019