Heerenveen haalt ervaring achterin met komst Van Rhijn

Heerenveen haalt ervaring achterin met komst Van Rhijn

1 augustus 2019 – SC Heerenveen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Ricardo van Rhijn (28). De ervaren verdediger tekent een contract voor één jaar en wordt gehaald om de verdediging te versterken. Rechtsachterin was er nog een vacature in Friesland en door de blessure van Daniel Høegh kan de aanwinst eventueel ook in het centrum aan de bak."Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen." Door het vertrek van Jizz Hornkamp had trainer Johnny Jansen amper de beschikking over goede backs.

Van Rhijn had een aflopend contract bij AZ, waardoor hij gratis opgepikt kan worden door SC Heerenveen. Eerder kwam hij uit voor Ajax en Club Brugge, ook speelde hij acht interlands voor het Nederlands elftal. "De gretigheid is meer dan genoeg aanwezig bij mij, ook omdat ik, terugkijkend naar de afgelopen twee seizoenen, niet tevreden ben over het aantal wedstrijden dat ik heb gespeeld", laat de verdediger weten.

"Ik verwacht dat het team de resultaten ten opzichte van het afgelopen seizoen wil verbeteren. Daartoe zijn we als Heerenveen ook verplicht: aantrekkelijk en verzorgd voetbal, in combinatie met resultaten, waardoor het publiek enthousiast wordt", aldus Van Rhijn, die hard getraind heeft voor zichzelf om fit te worden. "Ik zal nu met de groep mee moeten om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019