Danjuma verlaat Brugge voor avontuur bij Bournemouth

Danjuma verlaat Brugge voor avontuur bij Bournemouth

1 augustus 2019 – Arnaut Danjuma Groeneveld heeft zijn gewenste transfer naar Bournemouth officieel te pakken. De aanvaller van Club Brugge stapt over naar de Premier League en tekent daar een langdurig contract, dat naar verluidt vijf jaar bedraagt. Hoeveel er wordt betaald voor de buitenspeler, is niet bekend gemaakt, maar het bedrag zal tussen de vijftien en twintig miljoen euro liggen."De stap naar Bournemouth is voor mij echt een goede. De Premier League is een geweldige plek om te voetballen, vooral bij een club als deze", aldus Danjuma. "Ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over de club en over de manier waarop Bournemouth speelt. Ik denk dat het bij mijn stijl past." De 22-jarige voetballer kwam tweemaal uit voor het Nederlands elftal en speelde eerder voor Jong PSV, NEC en dus bij Club Brugge.

In zijn debuutseizoen voor de Belgische topclub maakte Danjuma veel indruk. De aanvaller kende een flitsende start in de Belgische competitie en gaf ook in de groepsfase van de Champions League zijn visitekaartje af. "Arnaut is een uitstekende toevoeging aan onze ploeg en ik ben blij dat hij voor Bournemouth gekozen heeft", aldus bestuurslid Neill Blake. "We volgen hem al een aantal jaar, hij heeft alles in zich om een belangrijke speler te worden. Hij is een technisch, aanvalsgerichte speler en een entertainer. De fans gaan van hem genieten." 

Door een blessure is hij de tweede seizoenshelft echter nauwelijks aan spelen toegekomen. Desondanks ambieerde hij een snel vertrek bij Club Brugge. Vorig seizoen betaalden de Belgen voor hem nog slechts een miljoen euro, waardoor zij een enorme hebben kunnen bijschrijven. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 26 augustus 2019

  2. zondag 25 augustus 2019

  3. zaterdag 24 augustus 2019