SC Heerenveen-coach Jansen predikt geduld en veel strijdlust

SC Heerenveen-coach Jansen predikt geduld en veel strijdlust

1 augustus 2019 – SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen beseft dat zijn ploeg mogelijk een zware seizoensstart staat te wachten. Omdat de Friezen nog enkele transfers moeten voltooien, is de selectie nog niet compleet en zal het niet direct allemaal sprankelen. "We moeten nog stappen maken, zo simpel is het", vertelt hij realistisch.Op de clubsite blikt hij vooruit op het nieuwe seizoen. "Voetballend ben je soms misschien wat minder, maar dat kun je compenseren door te knokken en strijden", vertelt hij over de wisselingen in het elftal. Onder andere Stijn Schaars, Yuki Kobyashi, Kik Pierie en Sam Lammers vertrokken. "We zijn in ontwikkeling, zullen niet altijd even soepel voetballen, maar er staat een strijdbaar elftal dat bereid is spijkerhard te werken. De drive is goed."

Heerenveen moet in elk geval hard werken en wellicht komt er op de transfermarkt ook nog wel een speler bij. "Dat geldt niet alleen voor ons, meer clubs zitten in dat schuitje. Het ijkmoment is 31 augustus, pas dan weet je met welke groep je de klus moet klaren", beseft Jansen.

Tegen Heracles Almelo doet hij het met de huidige selectie en de coach wil goed openen. "Een goede start van het seizoen is zo belangrijk. Punten geven een goed gevoel en zorgen voor vertrouwen", aldus de oefenmeester. Met Heracles Almelo, Feyenoord, FC Emmen, FC Twente en Fortuna Sittard is het programma van de Friezen in elk geval niet extreem zwaar

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020