FC Volendam werkt 'heel spontaan' samen met Club Brugge

1 augustus 2019, 08:17

FC Volendam huurde woensdag Noah Fadiga van het Belgische Club Brugge en dat is geen toeval: de club heeft Belgische investeerders bereid gevonden om in de club te investeren en zij hadden bovendien contacten bij de Belgische topclub. En zo ontstond er opeens een samenwerking: "Maar het is allemaal niet heel officieel; er zijn geen contracten getekend", relativeert technisch directeur Jasper van Leeuwen.

Tegenover het Noordhollands Dagblad gaat hij in op de constructie. "Dit is heel spontaan ontstaan dankzij onze nieuwe connecties in Vlaanderen. We hebben afgesproken dat we gaan kijken of er spelers zijn die de status van talent hebben bij Club Brugge, maar nog niet klaar zijn voor het eerste elftal. Die jongens kunnen bij ons ervaring opdoen", legt Van Leeuwen uit.

Het contact met Club Brugge ontstond via Vlaamse investeerders, die enthousiast zijn geraakt met de plannen van FC Volendam. Toch zal die band voor transfers deze zomer vermoedelijk niet meer worden gebruikt. Van Leeuwen: "Dat denk ik niet. Het is ook zeker niet de bedoeling dat er busladingen huurspelers deze kant op komen."

Lees ook: FC Volendam huurt multifunctionele Belg van Club Brugge

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen