Ten Hag trots op nominatie, maar ziet Klopp als favoriet

Ten Hag trots op nominatie, maar ziet Klopp als favoriet

1 augustus 2019 – Erik ten Hag is trots op de nominatie voor beste trainer van het jaar, die hij woensdag kreeg van de FIFA. Toch vindt hij niet dat hij recht heeft op de prijs, maar een van de andere tien genomineerden. "Jürgen Klopp zou in mijn ogen de meer dan terechte trainer van het jaar zijn. Wat hij met Liverpool heeft gepresteerd, en de manier waar­op, is zeer indrukwekkend", stelt de oefenmeester.Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de eervolle nominatie. "Een mooi rijtje, met niet de minste trainers om me heen", vindt hij. Toch rekent hij niet op de eerste plaats. "Wat voor de spelers geldt is ook voor de trainer van toepassing. Zo is het logisch dat Ronaldo en Messi in de top 10 staan, maar als je naar het afgelopen seizoen kijkt, kan je niet om Liverpool heen." The Reds wonnen de Champions League en eindigde tweede achter Manchester City in de Premier League.

Ten Hag - die na Louis van Gaal en Bert van Marwijk pas de tweede genomineerde Nederlandse trainer ooit is - is uiteraard wel trots op het feit dat hij erbij zit - wat ook geldt voor de inmiddels vertrokken Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. "Natuurlijk is het wel leuk, dat zeker. We hebben iets heel bijzonders gepresteerd met Ajax en daar is ook internationaal veel waardering voor. En dat kan je breder trekken, ook naar de vrouwen toe. In totaal zijn er zes genomineerden uit Nederland. Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn", aldus Ten Hag.

Djamel Belmadi (Algerije), Didier Deschamps (Frankrijk), Marcelo Gallardo (River Plate), Ricardo Gareca (Peru), Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Fernando Santos (Portugal) en Tite (Brazilië) zijn de concurrenten voor de coach.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019