Groningen-shirt heeft niet juiste kleur groen; directie door het stof

31 juli 2019, 22:45

Supporters van FC Groningen zijn niet blij met het nieuwe thuisshirt, dat niet de juiste kleur groen heeft. Het tenue voldoet niet aan de eisen die zijn vastgelegd in het zogeheten Gouden Aandeel, een document dat een aantal jaar geleden door supporters en het toenmalige bestuur van Groningen is opgesteld. Directeur Wouter Gudde betreurt de fout.

In het Gouden Aandeel staan fundamentele waarden van FC Groningen beschreven. Daarin is ook opgesteld waar het (thuis)tenue aan moet voldoen. Het thuisshirt moet twee verticale, groene banen hebben. De kleur groen is met een RAL-nummer vastgelegd. Op het nieuwe shirt bestaan de groene banen echter over diverse tinten groen.

"Het is jammer dat we in het productieproces onvoldoende rekening hebben gehouden met het 'Gouden Aandeel'. We erkennen dat we hierin onzorgvuldig hebben gehandeld en betreuren dit'', vertelt Gudde aan het Dagblad van het Noorden. De directeur is meteen in gesprek gegaan met de supporters en is tevreden dat de kwestie is uitgesproken. "We zullen de supportersgroeperingen in de toekomst in een eerder stadium bij het proces betrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen