Slot ziet return tegen Häcken met vertrouwen tegemoet

31 juli 2019, 21:55   Bijgewerkt: 1 augustus 2019, 08:18

AZ gaat er donderdagavond alles aan doen om niet net als vorig seizoen al in de tweede voorronde van de Europa League te stranden. Een week geleden hadden de Alkmaarders het lastig met BK Häcken, dat de Eredivisionist op een 0-0 gelijkspel hield. Arne Slot heeft echter alle vertrouwen in een goede afloop.

"Het is vorige week gebleken dat Häcken een tegenstander is waar moeilijk doorheen te spelen is. Dat had meerdere redenen. Ten eerste de warmte en ten tweede de tegenstander. Maar misschien wel de belangrijkste reden: we hebben zelf niet het niveau gehaald dat we kunnen. De grootste uitdaging is om morgen zelf beter voor de dag te komen", vertelt de trainer via de clubsite.

AZ wist vorige week weinig kansen te creëren tegen de stugge Zweden. In de returnwedstrijd moet dat beter, vindt Slot. "De focus en houding zijn goed bij de jongens", zegt Slot. "Ze zijn scherp en beseffen heel goed dat het beter moet. Dat proefde ik al in het hotel, toen het bij de lunch wat stiller was dan normaal. Iedereen weet waar het morgen om gaat."

Svensson en Clasie

Jonas Svensson werkte dinsdag niet de volledige training af, maar woensdag wel weer. Slot gaat ervan uit dat de Noor kan spelen. Jordy Clasie wordt volgens de trainer steeds fitter. "Ik ben blij om te zien dat hij alle trainingen heeft meegedaan. Aan de bal laat hij al heel veel goede dingen zien. Het is aan ons om hem zo snel mogelijk helemaal fit te krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen